18. desember: Stortinget vil bevare Nasjonalgalleriet

Stortinget kommer med et anmodningsforslag til regjeringen der de ber om en ny vurdering av hvorvidt Nasjonalgalleriets bygg kan forbli et visningssted for samlingen etter Nasjonalmuseet ved vestbanen står ferdig i 2019.

5549383387_acd0d859d8_b

Aftenposten melder (18.12.14) at det var Venstre som kom med anmodningen i forbindelse med budsjettforhandlingene, og at det kun var Arbeiderpartiet som ikke støttet forslaget. I tillegg til uttalelser og uoffisielle anmodninger fra en rekke fagpersoner, legger Stortingets flertall et reelt politisk press på regjeringen.

I følge Aftenposten støtter Nasjonalmuseets direktør, Audun Eckhoff regjeringens forslag, som han mener er forenelig med meningene Nasjonalmuseets styre har angående Nasjonalgalleriets fremtid. Eckhoff presiserer til Aftenposten at det likevel ligger usikkerhet tilknyttet mulighetene for å bevare Nasjonalgalleriet som visningssted så lenge Stortinget og regjeringen mener forkjellige ting. Eckhoff ønsker nå å inngå i dialog med regjeringen for å fremarbeide en plan som både bygger på politisk vilje og faglig kompetanse.

Kulturminister Thorild Widvey har enda ikke kommentert anmodningen i media, men det forventes av hun vil ta tak i forslaget en gang på nyåret.

 

 

Foto: Flickr.com Sergi Saldana, (Generic 2.0, cc by-nc-sa 2.0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *