Hva skjer i uke 25?

Sommerferien er like om hjørnet. For flere av oss er eksamenstiden vel overstått – for andre gjenstår bare de siste krampetrekningene før skuldrene endelig kan senke seg. På kunstfronten betyr innspurten en opphopning av de siste spennende evenementene før roen senker seg over hovedstaden. Her er noe av det du kan få med deg denne forsommeruken.

 

Tirsdag 21. juni klokken 18.00-19.30
Ønskereprise: Leonardo da Vinci – The Genious in Milan på Gimle kino

grbr

Bildet er lånt via NF Kinos nettsider.

Gikk du glipp av denne utstillingsfilmen da Gimle viste den i mai? I byens desidert mest stemningsfulle kino får du igjen muligheten til å oppleve Leonardo da Vinci –The Genious in Milan.

Våren 2015 hyllet Milano Leonardo ved å holde en stor utstilling i Palazzo Reale. Det var ut fra denne utstillingen at filmen ble laget – en film som bruker en kombinasjon av dokumentar intervjuer og mise-en-scènes for å fortelle historien om kunstnerens verden og skattene han etterlot oss.

Sommerkino er best! Kjøp deg et glass i vinbaren, la deg synke ned i et av Gimles fløyelsseter og nyt kunsten og historien på lerretet.

 

Onsdag 22. juni kl. 18.00-22.00
Utstillingsåpning: Herfra på DOGA (Norsk design- og arkitektursenter)

Bli med på feiringen av Norges nye designere og arkitekter!

«Herfra» er en utstilling av Norges design- og arkitekturfremtid. Fra onsdag av kan du se de beste prosjektene fra konkurransen Unge talenter 2016 i et banebrytende utstillingsdesign, signert Kaja Solgaard Dahl og Matthew Griffin-Allwood. Det grafiske designet er utarbeidet av Christoffer Aadalen og Gaute Terjesson.

På åpningsfesten ryktes det om snacks og drikke, noen korte taler og litt underholdning.

Blant utstillerne finner vi Andreas Bergsaker, Caroline Myre Strømme, Henriëtte Sagvolden Marki og Ribekka Beitveit, Christoffer Aadalen, Hannah Nordh, Hans-Martin Birkelund Erlandsen og Peder Riegel, Jon Eirik Mangschau og Ole Jørgen Iversen, John Sanden og Ingvild Hodnekvam, Jonas Aalberg, Jonathan Storheil Værnes, Kaja Solgaard Dahl, Kristián Kierulf, Matilda Karlström, Matthew Griffin-Allwood, Rein Havang, Reneé Ranvig, Silje Nesdal, Taral Jansen og Mikkel Brandt Bugge, Thea Marie Stormo og Øyvind Bay.

Vi gleder oss til å sjekke ut alt fra bygninger, møbler og tjenester til industriverktøy og klær laget av helt ferske, talentfulle designere!

 

Onsdag 22. juni kl. 18.00-22.00
Foredrag: Heresies #4: The stack to come av Benjamin Bratton på PODIUM

PODIUM presenterer sitt fjerde foredrag i foredragsrekken Heresies, som har som mål å styrke kritisk praksis utenfor institusjonene, samt å øke bevisstheten om sammenhengene mellom materialer, praksis og byråstrukturer.

Denne gangen er det Benjamin Bratton som skal snakke. Brattons arbeid spenner fra kunst og design til filosofi og informatikk. Han er professor i visuell kunst og direktør for Senter for Design og Geopolitikk ved University of California, San Diego. Nylig grunnla han skolens nye grad i Spekulativ Design.

Sjekk ut PODIUMs Facebookevent for mer informasjon om hva du kan vente deg av Bratton under foredraget.

 

Torsdag 23. juni kl. 19.00-01.00
Sankthansfeiring på Høvikodden 

Tradisjonen tro blir det Sankthans-feiring på Henie Onstad Kunstsenters (HOK) utescene, i samarbeid med Bærum kommune og lokale aktører. I år feirer museet den store, pågående Nikolai Astrup-utstillingen med flere arrangementer. Det er duket for en stemningsfull aften med blomsterkranser, bålbrenning, sang, dans, store musikkopplevelser og fest, i tillegg til kunstaktiviteter for hele familien. HOK holder åpent til kl 22 denne kvelden med gratis inngang til utstillingene mellom kl 18 og 22.

Klokken 18 ønsker HOK-direktør Tone Hansen velkommen. Herfra blir det innlevering av rabarbrapaier til den store rabarbrapai-konkurransen, workshop i blomsterkransbinding ved Bærum Husflidforening (NB! Ta med egne blomster!), dans ved Fjord Frolicker Square Dance Club, dansekurs og maleverksted for barn, humlesafari og vinnerkåring i rabarbrapai-konkurransen.

Klokken 19.45 spiller Daniela Reyes på utescenen, og klokken 21 følges hun opp av sommerbandet deLillos. Sankthansbålet blir tent klokken 22.15.

Ta med piknik-teppe og kurv, varm genser og badetøy. Denne kvelden skal den norske sommeren nytes i mange lyse timer.

 

Torsdag 23. juni kl. 19.00-01.00
ART NIGHT på Astrup Fearnley Museet

På selveste Sankthansaften lanserer Astrup Fearnley Museet et nytt kveldskonsept – ART NIGHT!

Én torsdag i måneden inviterer museet oss til å oppleve den aktuelle temporære utstillingen for en femtilapp frem til klokken 21.00. Museumsbaren Vingen selger drinker i museet. I foajeen blir det DJs som snurrer musikk til klokken slår 01.00

Torsdag 23. juni braker det løs når Bangles & Brass snurrer plater fra kl. 19.00, etterfulgt av Ole & Silje Huleboer fra kl. 21.00. Det blir også kunstprat i utstillingen #AlexIsrael kl. 19.30 og 20.30, og et stort St. Hans-bål på vannet på Tjuvholmen.

Et spennende konsept! Kanskje et godt alternativ til Sankthansfeiringen i år?

 

Fredag 24. juni
Utstillingsåpninger

ger

Chadwick Rantanens “Game Spy” (2016). Batteridrevet sporkamera og åtte spesiallagde batteriadaptere. 18 x 28 x 15 cm / 7 x 11 x 6 i Unique / SOCR/S 2016-010. Fotograf: Vegard Kleven. Bildet er lånt via STANDARD (OSLO)s Facebookarrangement.

Fredag finner flere utstillingsåpninger sted i hovedstaden. Her er et knippe av dem:

STANDARD (OSLO) åpner Chadwick Rantanens utstilling mellom klokken 19 og 21.

Hos PODIUM kan man se Silje Linges Hjernen er for nær munnen, også denne fra klokken 19 av og frem til klokken 23.

Simona Barbera stiller ut hos Noplace fra klokken 20 av.

 

Kos dere, alle kunstvenner, med Sankthansfeiring, forsommer og kunstneriske begivenheter!

 

Skrevet av Oda Tømte.

Om skribenten: Om skribenten: Oda Tømte (f. 1991) har en bachelorgrad i dans fra Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun studerer kunsthistorie ved Universitetet i Oslo og journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og hun er Paragones nettredaktør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *