Lanseringsfest for Paragone #10: Økologi

Endelig er tiden inne: Vi er klare for å slippe tiende utgave av tidsskriftet vårt – denne gangen med temaet økologi. Dette markerer vi med lanseringsfest onsdag 15. juni klokken 16.

Skjermbilde 2016-06-13 kl. 09.44.21

Denne utgavens forsidebilde viser Spiral Jetty (1970) av Robert Smithson. Daily Overview/Satellite images © WorldView-3 © 2015 DigitalGlobe, Inc.

Etter et langt vårsemester er vi endelig klare til å utgi en ny utgave av Paragone. Denne gangen er det temaet økologi vi har valgt å sette på dagsordenen – et felt som umulig bare kan sees i kunsthistorisk sammenheng, men hvor det foregår veldig mye spennende på kunstfronten.

Kom og feir med oss!

Vi er stolte og glade over endelig å kunne presentere et nytt nummer for dere. Dette skal vi markere med slippfest! Vi håper så mange som mulig vil ta turen innom onsdag 15. juni fra klokken 16.00. Festen finner sted på Mares Restaurant i Skovveien 1 på Frogner.

Mares Restaurant gir også alle som kommer på lanseringsfesten anledning til å bestille en 6-retters middelhavsmeny til en svært hyggelig pris! Det hviskes om blant annet gazpachio med kamskjell, ceviche av uer, villkveite og en deilig melondessert med portvinsgelé og hvit sjokoladeis.

Alle seks rettene får du til den behagelige sum av 590,- per pers. Bare husk å bestille bord på tlf. 22 54 89 80 eller per e-post til mares@mares.no.

Et tverrfaglig tema

Paragone #10 undersøker skjæringspunkter mellom kunstkritikk, politisk-økologisk teori, naturbegreper, bærekraftighet i kunst og design og medieteori. I tro Paragone-ånd har vi samlet et variert utvalg tekster med ulike historiske og teoretiske søkelys. I utgaven får begrepene ”natur”, ”økologi” og ”bærekraft” plass i en kunsthistorisk kontekst, der de teoretiske og historiske konsentrasjonsområdene strekker seg fra William Morris’ økososialisme i 1880-årenes Storbritannia, franske villahager rundt år 1900, italiensk klassekamp og Arte Povera i slutten av 1960-årene, til land art i den amerikanske vesten på 1970-tallet og medieøkologi i tidlig amerikansk videohistorie.

I tverrfaglighetens gest presenterer Paragone #10 også et knippe tekster som utfordrer tidsskriftets billedkunsttunge fortid. Vi har også viet plass til både designhistorie og estetisk teori samt en skjønnlitterær fortelling innlemmet i et illustrasjonsformat.

Blant denne utgavens bidragsytere finner vi Angela Chan, Sunniva Sunde Krogseth, Kristine Myklestad, Kjetil Fallan, Malin Kristine Eriksen, Morten Spjøtvold, Andreas Ervik, Ina Blom og Liv Brissach.

Vi gleder oss til å se deg på onsdag – og til å vise frem vår nye papirutgave!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *