11. desember: Tysk kunsthandler i rettssak beskyldt for å ha svindlet en av Tysklands rikeste familier

Rettsaken mot en av Tysklands mest kjente kunsthandlere, Helge Achenbach, pågår i byen Essen. Achenbach, som først ble arrestert i juni, er beskyldt for over 20 punkter. Retten melder at han kan møte opptil 10 års fengsel hvis funnet skyldig.

GERMANY TRIALS

(Foto: Roland Weihrauch)

Blant annet er Achenbach beskyldt for å ha tuklet med budsjetteringen for innkjøp og salg av kunstverk og luksusbiler på vegne av familien Albrecht, som er arvinger av butikk-kjeden Aldi. I det ene punktet lyder det at Achenbach angivelig kjøpte Picassos La Familie du Jardinier for 5 millioner amerikanske dollar, men endret på kvitteringen for kjøpet slik at summer på papiret ble 5 millioner euro. Forskjellen utgjør ca. 1.2 millioner dollar som Achenbach er beskyldt for å ha gjemt unna til privat bruk. I et annet punkt er han beskyldt for å ha endret innkjøpssummet på Gerhard Richters Tisch fra 10 til 12 millioner euro.

 

Til sitt forsvar hevder Achenbach at han kjøpte begge maleriene til langt under markedspris, og at prisene han omsatte dem for var tettere opp mot deres sanne markedsverdi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *