Uke 44: Skremmende god underholdning!

Illustrasjon av Mari Lorentzen

Illustrasjon av Mari Lorentzen

 

Bøøøø! Halloween uka har endelig kommet, og for alle som er interesserte i kunst og kultur har den mye spennende å by på. PARAGONE har samlet inn for dere de mest spennende forestillingene i Oslo, med noe for enhver smak. 

Nasjonalmuseet - Arkitektur — Klimavennlig byutvikling – hva er egentlig det?

Tirsdag, 29. oktober kl. 14:00 – 17:00

Arrangementet skal inneholde flere små foredrag som vil vare i ca. 10 – 20 minutter hver og som skal handle om Oslos miljøpolitiske retninger. Med andre ord; hvordan byen bør utvikles videre på en miljøvennlig måte og hvorfor Oslos beboerne bør ta stilling til klimaendringer som den største utfordringen. Arrangementet er knyttet til samarbeidet mellom Oslo arkitektur triennale og Kluge Advokatfirma, som inviterer folk til Arkitekturmuseet ved Nasjonalgalleriet i Oslo for å uttrykke sine meninger om problematikken og gjerne for å tenke sammen om byens effektive videre utvikling. Bli med, om du er en av Greta Thunbergs fans og om du og dine venner også tar det lokale miljøspørsmålet i Oslo på alvor! 

Klikk her for mer informasjon.


Nasjonalbiblioteket — Begynnelsen: De første sivilisasjonene. Foredrag med Terje Tvedt.

Onsdag, 30. oktober kl. 19:00 – 20:30.

I nasjonalbiblioteket i Oslo 30.oktober kan alle som har interesse for oldtidshistorie høre på professoren Terje Tvedts foredrag om de eldste sivilisasjonene i Midtøsten, deres utvikling og grunnene til hvorfor de kollapset. Professoren skal ha totalt 6 foredrag fra 30. oktober til 4. desember, strømmes direkte fra Bergens Nasjonalbiblioteket på nb.no. Man skal få høre om sentrale utviklingslinjer i historien fra for 5000 år siden, frem til i dag og hva vi i kan lære fra disse hendelsene og deres konsekvenser.

Professoren Tvedt er forfatteren til flere historiske bestselgere og har blant annet mottatt Norges forskningsråds formidlingspris og Fritt Ord-prisen.

Foredraget er gratis for alle, info om datoene til foredragene finner man på Facebook sida til arrangementet.

Klikk her for mer informasjon.

Astrup Fearnley Museet — Torsdagsforedrag. Britisk popkultur, The Beatles og kunst.

Torsdag, 31. oktober kl. 17.30-18.30.

Linda Engebråten, masteren i musikkvitenskap og tidligere lederen av Beatles-klubben i Norge, inviterer til foredrag om britisk kultur rundt året 1967 på Astrup Fearnley museet. Det skal handle om den kulturelle revolusjonen i London på 60-tallet, da høykulturen møtt lavkulturen og da oppsto det den radikale motkulturen. 

Året 1967 var ikke valgt tilfeldig, siden i det året slapp Beatles sin legendariske plate Sgt Peppers Lonely Heart Club, som telles for deres første konseptalbum. Samme året traff kunstnere Gilbert and George hverandre, som videre ble til ett av de mest provokative kunstnertandemene i det andre halvdelen av 20.århundre i kulturen, og som nå er representert som sesongens utstilling på Astrup Fearnley frem til januar 2020.

Klikk her for mer info. 

Unge Kunstneres Samfund — Opening: Victoria Pihl Lind. To Be Born Like This

Fredag, 1. november kl. 19:00 – 22:00.

I unge kunstneres hus åpnes en utstilling av den norske Victoria Pihl Lind, som skal ha en installasjon av to video verk og objekter, spredt over tre saler. Det sentrale temaet av forestillingen er kunstens fødsel, både i fysiske og metaforiske forstand av dens etablering som et konsept. Menneskelige kroppslige erfaringer spiller en sentral rolle og skal demonstrere paralleller med en fødsel. Formålet er å vise hvor sårbare livets aspekter kan være i samtiden og også å tenke på rollen til kjærlighet, søvn og død i det moderne samfunnet. Slik får man både den filosofiske tanken om livet og den estetiske nytelsen av å se på videoene.

Klikk her for mer informasjon.

Akershus slott — Fra sal til sal i Akershus slott - 2 konserter.

Lørdag, 2. november kl. 13:00 – 16:30.

Opplev seks kamergrupper av forskjellige instrumentale kollektiver som skal spille i vandrekonserter gjennom salene på Akershus slott. Passer fint til de som ikke trives å sitte stille i en sal og høre på musikken lenge, og som vil heller gå og utforske den gamle festningen og omegn under et fint akkompagnement. Som en middelalderens konge på sitt slott!

Klikk her for mer informasjon.

Kunstnernes Hus — Kunstner viser film: Carl Johan De Geer og Vanessa Baird.

Søndag, 3. november kl. 18:00 – 21:30.

Kunstnernes Hus Kino får besøk av kunstnerne Carl Johan De Geer og Vanessa Baird, som skal vise publikumet tre filmer og ha en kunstnersamtale med De Geer imellom. Carl Johan De Geer, basert i Stockholm, er en svensk multikunstner som har drevet i over 60 år med maleri, musikk, fotografi og flere andre typer kunst. 

Klikk her for mer informasjon.

 
Previous
Previous

UKE 45: Et historisk uttrykk

Next
Next

UKE 43: En uke for mangfoldet i norsk samtidskunst!