UKE 5: Velkommen tilbake!

 
Illustrasjon av Mari Lorentzen

Illustrasjon av Mari Lorentzen

Nå er juleferien for lengst over og du kjenner sikkert savnet etter å dra på utstillinger, eller kanskje du blir overbevist til å glede deg over det nå? Hva med å åpne øynene for Afrikansk kunst? Kanskje finne mening gjennom konseptuell kunst? Lære å kjenne et kunstnerskap eller et medium bedre? Eller bare lene øyene på noe rent estetisk, ta innover deg farger og former som fyller deg med lyst eller ulyst? Uansett, du kan få alt dette i ukas kunstguide!

Fotogalleriet - Chapter 3: The Relation to the Digital, part 1

Onsdag 29. Januar 18:00-20:00

Fra januar til februar vier Fotogalleriet rommet til prosjektet «Le Book Club» som er arrangert av kunstnerne Nina Strand, Anna Planas og Pierre Hourquet. Prosjektet ønsker å la fotoboken få skinne som et utstillingsrom i seg selv. Denne uken kan man tre inn i Marie Sjøvolds (f. 1982) fotografier fra boken «The Practice of Presence» som dokumenterer hennes ettårige prosjekt der hun begrenset bruken av sosiale medier. Samtidig åpner hun opp for hvordan nye tolkninger av fotoboken oppstår når den leses under nye omstendigheter. 

Klikk her for mer info!

Astrup Fearnley - Alpha Crucis: Contemporary African Art

Torsdag 30. Januar 18:00-20:00

Alpha Crucis er navnet på stjernen som leder mot sør, og det er dit sansene rettes under Astrup Fearnleys torsdagsåpning denne uken. Den franske kuratoren André Magnin (f. 1952) har samlet sytten kunstnere fra sju Afrikanske land, som presenterer ulike kunstneriske metoder, perioder og temaer. En viktig og spennende utstilling som trolig vi gi innblikk i ukjente praksiser og historier. 

Klikk her for mer info!

Galleri Riis – Eline Mugaas: The Necessity of Dependent Clauses

Torsdag 30. Januar 18:00-20:00

Den prisvinnende installasjonen «The Necessity of Dependent Clauses» har ankommet Galleri Riis etter å ha vært på Trondheim kunstmuseum, hvor Eline Mugaas (f. 1969) fikk tildelt Lorck Schives kunstpris på 500 000 kr. Mugaas bruker video, postkort og skulptur som fremstiller fragmenter som står i forhold til hverandre. Vi blir dratt inn i en undersøkelse mot mening som ikke er preget av selvfølgeligheter. Vi blir nødt til å forstå leddsetningene først, noe som står i kontrast til mentaliteten som preger mange i dag, «at svaret ikke er et langt Google-søk unna».

Klikk her for mer info!

Vigelandsmuseet – Dag Erik Elgin: Et modernistisk punktum 

Torsdag 30. Januar 18:00-20:00

Vigelandsmuseet åpner årets første utstilling med arbeider av Dag Erik Elgin (f. 1962) satt i sammenheng med Vigelands praksis. Elgin jobber blant annet med å plassere kjente modernistiske verk ved siden av sine egne kopier i grisailler (malerier i gråtoner). Med dette skaper han en historisk bevissthet rundt malerpraksisen, samtidig som at han undersøker dets medium og innhold. Vigeland tok avstand fra modernismen, men hans skulpturer og relieffer bærer likevel preg av forenkling og nyskapning som vi finner i modernismen, noe som trolig blir enda tydeligere med Elgins kunst tilstede. 

Klikk her for mer info!

 
Previous
Previous

Uke 6: Valgets kval

Next
Next

UKE 51: Snart er det endelig jul igjen!