UKE 16: Et digitalt utvalg

 
Illustrasjon av Mari Lorentzen

Illustrasjon av Mari Lorentzen

Mens Oslos befolkning venter enda et par uker på gjenåpning kan vi slå i hjel litt tid med digitale arrangementer. I denne ukens kunstguide finner du alt fra utstillinger til foredrag og prosjekter, og vi håper du finner noe interessant blant disse digitale tilbudene.

Munchmuseet - CADS #2: Livets spill
15. april - 11. mai

Utstillingsserien Contemporary Art Digital Shorts (CADS) består av korte, digitale kunstverk som kan oppleves på Munchmuseets nettside. Den andre delen av serien tar for seg hvordan skillet mellom innsiden og utsiden av våre digitale liv har blitt visket bort. Kunstnerne Simone C Niquille/Technoflesh, Cory Arcangel, Sondra Perry, Sara Sadik og Cao Fei undersøker hvordan disse verdenene er knyttet sammen, og konsekvensene av at skillelinjene mellom dem blir utydelige.

Klikk her for mer informasjon om utstillingen!

Nasjonalmuseet - Naturlige følelser. Kunstens rolle i klimakampen
Torsdag 22. april kl. 15.00 - 16.00

Denne direktesendte samtalen ser på kunstens rolle i klimakampen og hvordan kunsthistorien speiler en natur i stadig endring. Norske kunstnere har gjennom alle tider latt seg inspirere av naturen, om det så er sublimt, storslått eller nøkternt. Kunstnerne Peter Balke, Lars Hertervig, Kitty Kielland og August Cappelen skapte alle fremstillinger av naturen, ofte de samme om og om igjen. Disse maleriene forteller oss om synet på naturen og dens mangfold, men sier oss også noe om hva som har gått tapt. Finner vi fortsatt disse landskapene i norsk natur i dag?

Les mer om samtalen på Facebookarrangementet ved å klikke her!

Kunstnernes hus - The Great Indoors
7. april - 25. April

Kunstakademiets masterstudenter presenterer sin alternative avgangsutstilling på Kunstnernes Hus, samarbeidsprosjektet The Great Indoors. Prosjektet tar utgangspunkt i hjemmet slik det har blitt formet av den pågående pandemien, og søker etter å anvende det med alle sine utfordringer. I Kunstnernes Hus vil studentene utføre arbeid, ritualer og gester i søken etter helbredelse i en tid der hjemmet har opplevdes som et fengsel.

Utad tar prosjektet form ved hjelp av videodokumentasjon og om mulig interaksjon med publikum på stedet. Som en måte å tilpasse seg verden på flere måter enn kun den digitale aktiveres kunstnerresidensen daglig under et tema i form av en internasjonal dag som korresponderer med oppholdets datoer (mellom 6. og 27. april): Bicycle Day, World Voice Day, Earth Day, osv.

Les mer om avgangsprosjektet her!

Nasjonalmuseet - Close Encounters: Nikolai Astrup's "Bird on a Stone"
Tirsdag 20. april kl. 17.30 - 18.30

Nikolai Astrup er en av de mest særpregede billedkunstnerne i norsk kunsthistorie, og var sammen med Edvard Munch en vesentlig fornyer av grafikk i Norge. Han er kjent for sine landskaps- og naturbilder fra sitt hjemsted Jølster på Vestlandet, og var også interessert i japansk kunst, som tresnittet "Fugl på sten" bærer preg av. I denne samtalen tar seksjonsleder for konservering Kari Greve og kurator formidling Lin Stafne-Pfistere for seg flere av Nikolai Astrups verk fra Nasjonalmuseets samling.

Les mer om samtalen her!

Vi ønsker dere med dette en strålende uke!



 
Previous
Previous

UKE 17: Sol ute, kunst inne!

Next
Next

UKE 13: Påskekunst fra hjemmekontoret