UKE 21

 
Av Mari Lorentzen

Av Mari Lorentzen

Mens vi stadig venter på gjenåpning av de større kunstinstitusjonene i Oslo, har vi denne uken et lite utvalg utstillinger og foredrag som kan nytes både digitalt og fysisk.

Tegneforbundet – PLOMMEHAGEPARTITUR
21.05.21 - 27.06.21

Plommehagepartitur er en installasjon av Elida Linge og Mari Kvien Brunvoll, som består av en serie med tegninger og et musikalsk verk i flere satser. Tegningene til Linge er basert på bestanddelene som finnes i hennes plommehage. Arbeidene er repetitive og fungerer både som et referat og en oppskrift, siden hagen fortsatt er der og gårdsarbeidet med frukttrærne blir gjentatt år etter år. Mønsteret på papiret repeteres på samme måte som arbeidet i hagen repeteres, med oppbinding, gjødsling, vanning og høsting.

Mari Kvien Brunvolls musikk består av opptak av omgivelser, hennes egen stemme og ulike instrumenter. Den skaper rom mellom trærne, avstand og nærhet. Brunvoll ser på hagen som et kor av tankestrømmer og tankerekker fra parallelle rom og tider.

Installasjonen er en del av en større gruppeutstilling, Årstider - Der jeg er, som foregår i Hovedøya Kunstsal i samme periode. Utstillingen presenterer tolv kunstnere med tilknytning til fylket Møre og Romsdal.

Les mer om utstillingen her!

Munchmuseet - CADS #3: Skeiv lengsel
20.05.21 til 18. 06.21

I den tredje delen av CADS retter kunstnerne et "skeivt" blikk mot den uforløste lysten, verdien av familie og internetts forførende egenskaper. Betydningen av familiebånd, enten det er biologisk eller valgt, feires med musikk og bevegelse. Publikum inviteres inn i utstillingen for å finne ut hvilket internettfenomen de er, og dansebevegelser fra barndommen digitaliseres og får evig liv. Etter en lang periode med nedstengning peker verkene forhåpningsfullt mot en fremtid der intimiteten er skjermløs.

Les mer om utstillingen her!

 

Nasjonalmuseet - Mot et nytt museum: Gips til lærdom
27.05.21, kl 17.30 - 18.30.

I et eget rom i det nye Nasjonalmuseet vil det vises ca. 70 avstøpninger etter skulpturer fra en periode på 4500 år. Her vil egyptiske faraoer, greske og romerske guder og gudinner, og italienske og franske fyrster opptre side om side. Men hva kan egentlig gipsavstøpninger av skulpturer lære oss om historien og oss selv?

I foredraget vil kurator Mai Britt Guleng fortelle om hvorfor Nasjonalmuseet velger å hente fram igjen denne delen av samlingen og om planene for rommet.

Les mer om foredraget her.

Arkitekturbiennalen 2021: Det vi deler. En modell for bofellesskap
22.05.21 - 22.11.21

I 2021 har Nasjonalmuseet kurator- og prosjektlederansvar for den nordiske paviljongen under arkitekturbiennalen i Venezia. Til biennalen samarbeider Nasjonalmuseet med arkitektkontoret Helen & Hard, og i utstillingen bygger de et bofellesskap i full skala inne i paviljongen som kan ses i digital versjon på Nasjonalmuseets nettsider.

I utstillingen «Det vi deler» jobber Helen & Hard med åtte av beboerne i et bofellesskap i Vindmøllebakken i Stavanger, og utfordrer dem til å tenke seg en enda mer radikal videreutvikling av bofellesskapet: Hvilke deler av privatsfæren er de villige til å flytte ut av leiligheten og dele med naboer – og med publikum?

Les mer om biennalen og se modellen her.

Og med dette ønsker vi alle en fin kunstuke!

 
Previous
Previous

UKE 22: For en uke dette skal bli!

Next
Next

UKE 20: Tre ganger «hurra» for kunstguide!