Uke 3: Kunstguide er tilbake
Paragone ønsker alle våre leser et godt nytt år og vi gleder oss til å gi dere inspirasjon til å se mye fantastisk kunst gjennom året.
Det er starten på et nytt år og flere utstillingssteder kickstarter det nye året med å vise unge kunstnerskap. Vi anbefaler også å ta turen litt ut av Oslo, til Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm og til Galleri Trafo i Asker for å se utstillingene som er satt opp der.
Trafo kunsthall – The odder erotica – Maria Pasenau
15.01.2022 - 27.02.2022
Trafo Kunsthall i Asker åpnet utstillingen The Odder Erotica med Maria Pasenau den 15. Januar. Som en av de yngste som noensinne har blitt innkjøpt av Nasjonalmuseet har Pasenau allerede hatt flere separatutstillinger, og denne gangen, på Trafo Kunsthall i Asker undersøker Pasenau den kroppslige erotiske undertonen mellom menneske og natur.
Hun viser tegninger, foto, video, og installasjon.
Nitja senter for samtidskunst – Melketenner - Young curators
08.01.2022 - 06.02.2022
Nitja fortsetter sitt samarbeid med Praksis hvor de gir en gruppe unge, innsikt i det å kuratere. Denne gangen har Henrik Stiansen, Vera Moi og Haawa Abdirahman Abdille kuratert en gruppeutstilling som utforsker det engelske begrepet well-being. De har satt sammen en utstilling hvor vi får se verk av Endre Aalrust, Jo Andersson, Tewodros Hagos ,Moa Israelsson, Nora Joung, Shana Moulton, Hanna Roloff, Elina Waage Mikalsen, Hilde Honerud, Nick Hallett og Emil Kjærnli.
Tittelen på utstillingen peker også mot en fase i livet der forandring står sentralt.
LNM – Unge inviterte - Alfred Brekke, Erin Murphy og Valgerður Ýr Walderhaug
13.01.2022 - 06.02.2022
LNM fortsetter tradisjonen og starter opp året med å invitere nyutdannede kunstnere med en malerisk praksis. I år har de invitert Alfred Brekke, med fullført bachelor fra Kunsthøgskolen i Oslo, og Erin Murphy og Valgerður Ýr Walderhaug som gikk ut med en master fra Kunsthøgskolen i Trondheim NTNU.
Soft galleri – Menossa – Åsne Kummeneje Mellem
13.01.2022 - 20.02.2022
Soft galleri viser den unge kunstneren Åsne Kummeneje Mellem, som gjennom kunsten utforsker sin kvenske identitet og tilhørighet. Hun jobber med kvensk håndverk, Käsityö, og ønsker med dette å skape rom for dialog og samtidig sette fokus på det generasjonsgapet som skjer i overføringen av kunnskap. Ved sine tekstile arbeider, som tar utgangspunkt i kvensk håndverk og tradisjonelle teknikker og materialer ønsker hun å skape et rom for samtale om den kvenske kulturen. Åsne Kummeneje Mellem er en av initiativtakerne bak det nyoppstartede Kvensk Kunstnerforbund, og er den første kvenske kunstneren som er kjøpt inn av Nordnorsk kunstmuseum.