Uke 10: Kvinnen, maktmisbruk, skjønnhet og blådressen

 

Av Mari Lorentzen

KON-TIKI MUSEET – KVINNEN MUSEET GLEMTE

06.03.22 – 01.05.22

Under Kon-Tiki-ekspedisjonen i 1947 fikk de seks ferdende mennene mye oppmerksomhet verden om. Teamet for å gjennomføre ekspedisjonen bestod ikke bare av de seks mennene, men også en kvinne; Gerd Vold Hurum. Hun hadde hovedansvaret for organiseringen og kommunikasjonen med de samarbeidende landene. Lenge har hun stått i skyggen av mennene som var i felten – nå får hun endelig en egen utstilling som hedrer henne. Utstillingen åpnes i sammenheng med den internasjonale kvinnedagen som markeres 8. mars.

Les mer om utstillingen her! 

 

NOBEL PEACE CENTER – FREDSPRISUTSTILLINGEN

11.12.21 – 20.11.22

Denne utstillingen har allerede stått en stund, men med dagens situasjon i Europa er den kanskje viktigere enn noen gang. Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris i 2021. Utstillingen er en fotoserie av Hannah Reyes Morales og Nanna Heitmann, og viser de to fredsprisvinnende journalistene i arbeid og hvordan de risikerer livene sine for å bekjempe maktmisbruk og falske nyheter. De tar kampen for ytringsfrihet i Filippinene og Russland og setter fokus på hvor viktig sannhet er i et demokrati.

Les mer om utstillingen her! 

ALBIN UPP – UTSTILLING ADELE TJØNNÅS

05.03.22 – 10.03.22

I denne utstillingen prydes galleriet av malerier inspirert av møter med ulike kulturer og naturopplevelser på utenlandsreiser. Kunsten til Tjønnes har et rent estetisk uttrykk hvorav form og farge setter stemningen i bildene og gjør dem behagelige å se på. I verkene fremheves skjønnheten samt skjørheten ved naturen og det rundt oss.

Les mer om utstillingen her! 

 

ARBEIDERMUSEET – BLÅDRESSEN 

19.02.22 – 22.05.22

I et samfunn hvor «bruk og kast»-metoden er like hverdagslig som tannpuss er det viktig å sette kvalitet og bevissthet rundt forbruk enda mer på dagsorden. En av verstingene innen bruk og kast er fast fashion. I utstillingen «Blådressen» viser tekstilkunstner Franz Schmidt arbeidet som ligger bak den klassiske blådressen og fokuserer på kvalitet og varighet. Utstillingen åpner også opp for refleksjoner rundt maskulinitet, konformitet og makt når det gjelder klær, og da særlig dressen.

Les mer om utstillingen her! 

Ha en fantastisk uke! 

 
Previous
Previous

Uke 11: Fotografiske ikoner og klisjeer

Next
Next

Uke 9: Er spøkelser ekte, og hva finnes i tomrommet?