Uke 15: Kunstner kuratert, Marie Bovo, og krig.

 

Av Mari Lorenzten

Trafo Kunsthall- Kunstner kuraterer kunstner // Anna Sofie Mathiasen curates Greg Pope and Arisa Purkpong

11.03.23- 23.04.23

Som en del av Trafo Kunsthalls nye utstillingsserie hvor kunstnere inviteres til å kuratere andre kunstnere, viser kunsthallen nå den første utstillingen der kunstner Anna Sofie Mathiasen kuraterer Arisa Purkpong (f. 1995) og Greg Pope (f. 1960). Kunstnerne Purkpong og Pope møtes i deres arbeider med collageformatet i ulike medier. Utstillingen viser fotografi, grafikk, og video som tar form som collage, installasjon og publikasjoner der, temaer som identitet og stedstilhørighet blir behandlet. Sammenstillingen av kunstnere og Trafo Kunsthalls nye konsept og et friskt pust som virkelig må oppleves!

Les mer om utstillingen her!

OSL Contemporary- La luz o la sombra // Marie Bovo

03.03.23- 15.04.23

På OSL Contemporary kan du nå oppleve fotokunstner Marie Bovo (f. 1967) med hennes arbeider der hverdagslige omgivelser i hjembyen, barndomsminner og religiøse gjenstander løftes frem som noe hellig ved hjelp av hennes blikk for stemningsskapende lys og nostalgiske undertoner. Fotografiene presenteres blant annet som ulike diptyk, og gir følelsen av å tre inn i flerdimensjonale rom der mye ligger skjult under overflaten. Vi anbefaler å ta turen innom OSL Contemporary før uken er omme!

Les mer om utstillingen her!

Nitja senter for samtidskunst- Makt og avmakt // Gruppeutstilling

04.03.23- 16.04.23

Denne uken er siste uke du kan få med deg Nitja senter for samtidskunst sin spennende utstilling “Makt og avmakt”, der syv engasjerte kunstnere tematiserer krig og konflikt, medievirkelighet og skjeve maktforhold. Kunstnerne bruker sin stemme for å ytre seg om politiske temaer og individuelle erfaringer som kan være med på å utvide våre perspektiver rundt makt og avmakt og hvilken verden vi beveger oss mot. På ulike måter tar utstillingen opp brennaktuelle tematikker og problemstillinger som åpner for mange nye samtaler og refleksjoner. Ta turen til Nitja!

Les mer om utstillingen her!

 
Previous
Previous

Uke 16: Tekstil, post Angel era, Oslo Open, og multitalentet bevegelser

Next
Next

Uke 14: Det utenomjordiske, elven og bevegende tekstil.