Uke 5: Tegnekunst, LOL og lys
Galleri Riis - Masterworks 1991-2013
18. januar – 24. februar
Arne Malmedal
Sentrale verk av den norske billedkunstneren er nå å se i Galleri Riis sine lokaler på Frogner. I fokus står hans abstrakte motiver som eksperimenterer med maleriske formelementer. I tillegg finner man kunstnernes karakteristiske monokrome verker, der naturlige gjengivelser av lys i form av farge var noe han etterstrebet. Jeg vil anbefale alle unge kunstinteresserte å ta et dypdykk i et interessant og vidtspennende kunstnerskap denne uka som, gjennom hans levetid, stadig var i utvikling. Og for de som bruker å henge på Sophus Bugge-biblioteket, er Malmedals verk Xipe (1968) å se i trappeoppgangen.
Les mer om utstillingen her.
Tegnerforbundet - Tegnerforbundets utvalgte 2023
26. januar – 17. mars.
La oss applaudere den kreative tilstedeværelsen som eksisterer i tegneserier og bildebøker, samt betrakte dette som en egen kunstform. Det er disse tankene tegnerforbundet omfavner i deres syvende utstilling, hvor de løfter frem tegnekunst utgitt i bokform fra det forrige året. Både skisser, originale verk og digitale verk blir presentert, og som betrakter håper jeg å få et innblikk i prosessene som ligger bak disse tolv utgivelsene. Personlig ser jeg frem til å oppleve Vanessa Baird sin bok I get along without you very well, der historiefortelling sammenblandes med hennes kraftfulle og fargesterke motiver.
Les mer om utstillingen her.
KÖSK - Lol with friends
12. januar – 4. februar
Unni Askeland, Thomas Blix, Rony Chandra, KK, Christophe Lennox, Bjarne Meelgard, Mette Mygland, Peter Petersen, Bendik Riis, Trude Viken, Morten Viskum og Andy Warhol
Dette er en utstilling som får frem det lekne og tidvis absurde hos flere etablerte kunstnerskap. Utallige ansikter er å finne gjennom verkene. Den skisseaktige og ekspressive streken som preger disse gir inntrykk av at ansiktene er laget intuitivt som et uttrykk på en relasjon til en annen eller seg selv. Det er overraskende tilfredsstillende å gå rundt i utstillingslokalet, og oppleve at vidt forskjellige stilmessige uttrykk kobles sammen ved ansiktets former som det sentrale blikkpunkt.
Les mer om utstillingen her.