SLETT AI

 

Foto: Lance Brewer

 
 

STANDARD

22.09.23-28.10.23

Mathew Cerletty (b. 1980, Wauwatosa, Wisconsin) lives and works in Brooklyn, New York. (Standard.no)

De ni maleriene i Carletty sin utstilling «MINERAL SPIRITS» som nå stilles ut på standard er teknisk imponerende og ligner foto eller AI generert kunst. Carletty uttaler at han skaper maleri om maleri, han forener objekt og idé. Hva som konkret ligger i denne uttalelsen er det mulig jeg må spørre en rasjonell klar kanal om: chat GPT.

Carletty fascineres og inspireres av vår «antiseptic, kind of cleaned up artificial world», «sort of an aesthetic that maybe I shouldn't fight so much» (Carletty, Standard.no). Han liker ordinære objekt; følelse kan ligge i en krøllet kvittering. Han ønsker viderebringe budskapet om at alt er fullstendig meningsløst og meningsfylt.?.

 
 

Rent, pent, moderne, HYPER REALISTISK. Men det er også alt maleriene gir meg. En teknisk perfekt overflate, AI generert, plettfri, data. Noen pene fargekombinasjoner. Men jeg føler ingenting. 

Utstillingen starter med Crate & Barrel

(Crate & Barrel er en amerikansk møbelkjede, møblene er blasse, moderne, beige). Starten på en tur i et hjem. Pris: nok til å kjøpe mye moderne sofa i slett(vold) stil. 

Ideen bak bildet over var Carlettys ønske om å lage et helt grønt bilde, så simpelt som mulig. Dette følte han ikke han “kunne komme unna med», det ville vært uoriginalt (om han mener å komme unna med som i å «kunne kapitalisere på» er uvisst). Dermed en teknisk pen hvit vask. Perfekt.

Konklusjon: 

På Standard er det simpelt, rent,  god teknikk, dyr maling


Og litt søtt og morsomt

Er dette nok for oss?

Bilder gjengitt med tillatelse av kunstner og STANDARD (OSLO). Fotograf: Vegard Kleven

Foto: Lance Brewer

 
Previous
Previous

Terje Nicolaisens Klagesang: En sår oppmuntring til lek

Next
Next

‘Så så eg meg’ - Mental helse gjennom foto