ALT DU VIL – TONJE PAUS & ANE BARSTAD SOLVANG

 

Installasjonsbilde, SKOG ART SPACE

08.06. – 02.07 / SKOG ART SPACE

Duoen har skapt et rom fylt med porselen, modellert av Paus, og malerier av Solvang som svever rundt i lokalets sider. En rekke av porselen gjenstandene som er dekorert av Solvang viser kvinner i bevegelse - som løpende og aktive. Det å løsrive seg fremstår som en sentral del av utstillingen som lykkes med å sette i gang en verden som virker mistenkelig lik noe jeg selv har vært nær. En skurekrem på gulvet, en drill i vinduskarmen og en sliten støvsuger som fester seg til tekstilet. Måten utstillingen kobler det eksklusive materialet porselen til disse kjedelige tingene vi omgås med, setter objektene i en ny form, samtidig som de er så pinsomt gjenkjennbare. 

Installasjonsbilde, SKOG ART SPACE

Installasjonsbilde, SKOG ART SPACE

En svevende Q-tips i taket gir oppmerksomhet til objekter vi har, men kanskje helst vil glemme. Her finnes en klar kommentar til vår materialisme som en hindring. Noe som står i veien for å komme ut og oppleve ting mer intuitivt. Personlig strømmer tankene til hytta. En varm dag på familiehytta. Kanskje er det fordi disse objektene i sin håpløshet også på et vis er ærlige og ekstra synlige i en slik setting. Der det forandrende, bevegende og åpne landskapet som maleriene representerer (nærmest som vinduer) utfordrer og slår sprekker i dynamikker som kanskje ikke er så veletablerte som vi tror. Slik oppleves utstillingslokalet som hjemlig. 

Disse hvite porselen gjenstandene forteller meg ingenting, samtidig har jeg har sett det i skapet, eller i en kopp på badet hundrevis av ganger. Sammen skaper denne utstillingen en verden du føler deg trygg i, kanskje litt for trygg. Et behov for å knekke koden til disse objektene i det hverdagslige oppstår; bevege seg gjennom, under, over eller helt forbi.

Installasjonsbilde, SKOG ART SPACE







 
Previous
Previous

En polyfonisk komposisjon i et kulturhistorisk landskap

Next
Next

Henie Onstad Kunstsenter: «Off-screen»