Uke 8: far-sønn-relasjon, terapeutiske farger og gaze

 

Billedkunstnere i Oslo - Daddy’s shoes

15. februar - 23. mars

Det var en god blanding kunstnere og komikere som fylte rommene på BO denne fredagen. Og riktignok er det en solid dose humor å gjenfinne i maleriene til Amir Asgharnejad, samtidig bærer utstillingen et uunngåelig preg av alvor. Utstillingen tar utgangspunkt i den språklige koblingen mellom sin egen slekt og føtter. Som for eksempel hvordan vi følger tidligere generasjoners fotspor eller går andre retninger og prøver å møtes et sted på en tidvis abstrakt, men nærliggende, intergenerasjonell sti. Denne utstillingen fokuserer spesielt på relasjonen mellom kunstneren og hans far. 

Les mer her

QB Gallery - Material movements

15. februar - 17. mars

Ditte Ejlerskov, Ali Gallefoss og Irene Nordli

De tre kunstnere tilnærmer seg bevegelse på ulike måter. Gjennom å lene seg på materialene og deres naturlige reaksjoner oppleves spesielt verkene til Gallefoss som intuitive og lekne. Dette utgjør en behagelig kontrast til Ejlerskov sine harmoniske og velkomponerte fargegradienter i utstillingsrommet. 

Les mer her

Nitja senter for samtidskunst - The Matrix of Power

24. februar - 7. april

Med åpning på lørdag! En god grunn til å (så vidt) komme seg ut av Oslo denne helgen og hoppe på et tog til Lillestrøm. Utstillingen kombinerer en rekke kunstnere som problematiserer og stiller spørsmålstegn ved begrepet gaze. Og derav hvordan et blikk nesten aldri er likegyldig eller upåvirket sett i sammenheng med ulike maktstrukturer som tilslører vår samtid. 

Les mer her

 
Previous
Previous

Uke 10: Fragmenter av Norden, tilbakeblikk og keramiske underligheter

Next
Next

Uke 7: Hyperrealisme, Balanse i Ubalanse Og Oppgjør!