Uke 12: Reiser til fortiden, forvandlinger i fremtiden, og øyeblikk i nåtiden

 

Oslo Museum, Bymuseet – Fra Oslo til Christiania

19. mars - ut 2024

Det gamle Oslo ble som kjent lagt i aske etter den store bybrannen i 1624. Nå, 400 år senere, stiller Oslo Museum ut diverse malerier, tegninger, bymodeller og akvareller av det nye Christiania fra 1600- og 1700-tallet, samt fotografier av den restaurerte byen opp mot 1900-tallet. Dette er en utstilling for både historieentusiaster og kunstinteresserte som vil reise tilbake i tid gjennom visuelle uttrykk.

Les mer!

QB Gallery – Primrose Paths

21. mars - 28. april

Sommerfuglen blir et sentralt element i Primrose Paths, en utstilling av Christian Tunges fotografiske trykk. Det trykte fotografiet, som vil falme over tid, har en skjørhet og flyktighet som speiler sommerfuglens livsprosess og forvandling fra larve til vakkert vårtegn. Kunstneren har i sine siste verk kombinert digitale og analoge metoder, og har gjennom dette oppnådd fascinerende lyseffekter som gir bildene hans et unikt preg. 

Les mer!

Fotografiens hus – Lysobservasjoner og Trådløs spinner

21. mars - 21. april

I en fremtidsfokusert verden preget av teknologiske fremskritt i høyt tempo, inntar fotografene Caroline Mjøen og Jon Martin Austad en tilbaketrukken og observerende, men likevel søkende holdning med deres prosjekter i fellesutstillingen på Fotografiens hus. Austads Lysobservasjoner og Mjøens Trådløs spinner har som fellesnevnere klassisk svart-hvitt fotografi, abstraksjon, og fotografens tilstedeværelse i øyeblikket. 

Les mer!

 
Previous
Previous

Uke 13: Modernitet, identitet & intimitet

Next
Next

Uke 11: Vår, norsk natur og strikket ullgenser