Uke 13: Modernitet, identitet & intimitet

 

Kunsthall Oslo – Weltschmerz 2000

22. mars – 31. mars

Weltschmerz – en følelse av smerte som oppstår når man innser at den materielle verden ikke kan tilfredsstille ens sjelelige behov, en følelse av personlig utilstrekkelighet og en erkjennelse av verdens mangler. Helene Duckert tar for seg samtiden gjennom sine verk, som består av forkastede objekter hun finner. I kunsthallens nye miniserie, "Studio Reports", bringer hun studioet sitt til galleriet, noe som gir mulighet til å utforske hennes kreative prosess.

Les mer her.

 

Norsk Billedhoggerforening – Koo Yaa Baranaa

21. mars – 12. mai

 Margaret Abeshu viser en personlig reise gjennom minner og opplevelser, med en spennende tilnærming til materialer. "Koo Yaa Baranaa" utforsker forholdet mellom vår kropp, vår ånd og de objektene vi skaper, alt vevd sammen med historier fra Oromo-folket som hun har sitt opphav i. Utstillingen gir uttrykk for en søken etter mening og frigjøring i en verden fylt med både tvil og håp.

Les mer her.

 

 Standard – Bella

15. mars – 20. april

Standard presenterer Tuda Mudas nyeste serie med oljepastellverk, som ble til under en reise preget av egentid hvor hun tok en modig beslutning om å skildre seg selv naken, noe hun tidligere hadde vegret seg for. Ved å utforske sitt eget speilbilde, åpnet hun seg for de sårbare sidene hun hadde båret med seg så lenge. Serien inneholder intime verk som dykker inn i forholdet til ens egen kropp og selvbilde fra et varmt og selvsikkert kvinnelig perspektiv.

Les mer her.

Litteratur:

Pinkert, Ernst-Ullrich: weltschmerz i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 23. mars 2024 fra https://denstoredanske.lex.dk/weltschmerz

 
Previous
Previous

Uke 14: Kaos, arkiver og alpona

Next
Next

Uke 12: Reiser til fortiden, forvandlinger i fremtiden, og øyeblikk i nåtiden