Uke 14: Kaos, arkiver og alpona

 

Oslo Kunstforening: Kunsten etter døden – hvem tar ansvar for arkiv og samling?

 Onsdag 3. april. 16:00-19:00

Dette er altså et av flere spørsmål som vil bli diskutert på seminaret du kan steame gratis via en lenke i facebook-arrangementet. Det er ingen tilfeldighet at nettopp denne problemstillingen tas opp ettersom Oslo Kunstforening i skrivende stund har en utstilling som viser verk av den avdøde kunstneren Aase Gulbrandsen. Et kuratorisk arbeid som i forkant av åpningen inviterte problematikken ovenpå både moralsk og i fysisk forstand.

Les mer

 Golsa - Happy I have your head

 7. mars – 20. april

Mike S Redmond og Faye Coral Johnson viser frem et bredt spekter av verker som varierer i format derav flere har et uferdig og kaotisk tegneserie-aktig preg over seg. De to kunstnere samarbeider tett i form av bearbeidelse av hverandres bilder og fremmer en intuitiv prosess der gjensidig omorganisering av uttrykk tar. Slik oppstår hva de kaller «Hodet». Et slags sammensmelting av de to som i situasjoner kan oppleves som et enkelt subjekt.

Les mer

 Fotogalleriet -  Seeds Shall Set Us Free

 21. mars – 12. mai

Den Dhaka-baserte kunstneren Munem Wasif vektlegger viktigheten av biologisk mangfold og kunnskap rundt matproduksjon i vår tid ved å blant annet aktualisere de biologiske farene, og derav de fatale menneskelige konsekvensene, som oppsto under Storbritannia sin kolonisering av Bangladesh. Utstillingen består av både fotografier, dokumenter og cyanotyper hvor sistnevnte kan referere til en bengalsk folkekunststil kalt «alpona» der ris blir brukt til å skape symboler og tradisjonelle mønstre på hverdagslige objekter og materialer.

Les mer

 
Previous
Previous

Uke 15: Drager, Skogstur og Gjengangere

Next
Next

Uke 13: Modernitet, identitet & intimitet