Uke 15: Drager, Skogstur og Gjengangere

 

Nasjonalmuseet: Drager og laft

11. april, kl. 14:00-14:45

Nasjonalmuseet tilbyr omvisning av utstillingen Drager og laft, som viser til 1800-tallets forestillinger om en nasjonal arkitektur. Gjennom modeller, tegninger, malerier, og fotografier av stavkirker og bondehus presenteres tradisjonell norsk byggekunst. Samtidig stilles det spørsmål rundt hvorvidt det egentlig finnes en særnorsk arkitektur, eller om det er en ide som henger igjen fra nasjonsbyggingstiden?

Les mer her.

Tegnerforbundet: Tegning på tur

11. april, kl. 18:00–20:00

I denne hyllesten til tegningen stiller 19 kunstnere ut sine kunstverk. Her får betrakteren et innblikk i tegningens uendelige muligheter som et kreativt verktøy for å uttrykke seg selv. Utstillingen viser til det mangfoldet av tilnærminger som eksisterer med tegning som medium for kunst. Bli med ut på skogstur, og se tegninger som favner både det utradisjonelle og det konvensjonelle, det ferdigstilte og det skisseaktige.

Les mer her.

Nesch, Rolf. Etter badet. 1939. 48 x 67 cm. Nordnorsk kunstmuseum. Tromsø. Foto: Nordnorsk Kunstmuseum. https://digitaltmuseum.no/021047997043/etter-badet

Astrup Fearnley: Leonard Rickhard

26. januar – 19. mai

Denne utstillingen fremhever den avdøde samtidskunstneren Leonard Rickhards rolle i nyere norsk kunsthistorie. Gjennom sine malerier har han formidlet et liv i etterkrigstiden med en gripende psykologisk dybde i de implisitte dimensjoner. Kuratorens utgangspunkt er noen av de tilbakevendende motivene i hans kunstnerskap, som for eksempel modellflybyggeren, et motiv han arbeidet med i mer enn 40 år, som nå vises frem i ny drakt. 

Les mer her.

 
Previous
Previous

Uke 16: Ensomme udforminger, fortællinger gennem tekstil og magtdynamikker

Next
Next

Uke 14: Kaos, arkiver og alpona