Uke 16: Ensomme udforminger, fortællinger gennem tekstil og magtdynamikker

 

 Galleri Haaken - Ida Lorentzen. House of Protection

4. april – 4. maj

 Lysindfald gennem vinduer, skygger, linjer, flader, men ingen mennesker. Ida Lorentzens nye malerier og pasteller, som hun udstiller på Galleri Haaken frem til den 2. maj, er grafiske og ensomme i deres udformning. De er nysgerrige på lys, på rum men også på stilhed, hvilket får Edward Hopper til at ekkoe mellem de hvide, tomme, lydløse udstillingsvægge. 

 

Mellomrommet – Yngvild K. Rolland. Tyranny Is Back in Style

6.-28. april

 Med udsigt til Sagene kirke og 20-bussens koreograferede dans finder man Mellomrommet, et lille projektrum, som Yngvild K. Rolland har indtaget med udstillingen Tyranny Is Back in Style. I udstillingen finder man bl.a. et forvokset skæreunderlag, hvor ordene ”Territorial Pissing” er skåret så dybt ned i underlaget, at man ikke er i tvivl om den vrede, som ligger bag handlingen. Som titlen antyder tager udstillingen fat på tematikker som magtmisbrug og undertrykkelse, så er man lidt ekstra rasende over verdenssituationen, så kan man altså frem til den 28. april finde en fælle på Mellomrommet.

 

Nationalmuseet - Britta Marakatt-Labba. Sylkvasse sting

15. marts – 25. august

 På Nasjonalmuseet er Britta Marakatt-Labbas værker flyttet ind. Her kan man gennem primært broderinger og tekstilværker få et indblik i samisk kultur og det pres, som kulturen gennem nyere tid oplever. Motiverne er som små fortællinger: På et billede kommer krager flyvende fra det fjerne og lander som politimænd, der pludselig skal patruljere i området, mens der på et andet bliver skildret etableringen af vindmølleparker på bekostning af nordnorske skovområder. Udstillingen handler bl.a. om miljøkampen set fra et samisk perspektiv, alt mens der bliver værnet om traditionsrigt og langsommeligt håndværk.

 
Previous
Previous

Uke 17: Morsrollen, abstraksjon og Atlanterhavet

Next
Next

Uke 15: Drager, Skogstur og Gjengangere