Uke 17: Morsrollen, abstraksjon og Atlanterhavet

 

Fotografiens hus - MOM/WOW/MOM

25.04 – 26.05.2024

Morskapsrollen blir fanget gjennom foto i utstillingen MOM/WOW/MOM, av Sara Sanderud, Malin Westermann og Monica Larsen Vegstein. Utstillingen tar utgangspunkt i tre forskjellige dimensjoner av foreldreskap. Vegstein viser i «Sommeren med Monica» perspektivet av det å ønske seg barn og å utforske familielivet. Westermann har i neste ledd tatt for seg en realistisk representasjon av den nye og utfordrende hverdagen som forelder i «Matrescence». Sanderud avrunder utstillingen om foreldrerollen og morskap, og har i serien «Hvor kommer skyene fra, da?» fotografert hverdagen og livet med barnet, helt ned til det små og tilsynelatende ubetydelige.

Les mer her.

Osl contemporary – Present perfect 

25.04 – 1.06.2024

Callum Innes´ sitt perspektiv på tiden som går oss forbi har inspirert ham til å vise oss ni verk som han tidligere har skjult fra offentligheten. Verkenes abstraksjon skal utfordre publikum til å danne sine egne inntrykk og narrativ. Kunstneren leker med den dynamiske kompleksiteten mellom rytme, farge og form.

Les mer her.

Henie Onstad kunstsenter – Atlanterhavet & Marie Kølbæk Iversen: Donnimaar

27.04 - 15.09.2024

Det dykkes ned i samfunnsaktuelle problemstillinger ved Henie Onstads åpning av Atlanterhavet – myter, kunst, vitenskap. Med cirka 140 verk og gjenstander, tas det opp temaer som kartlegging og utvinning, romantikken og havet, hverdagsliv og arbeid på sjøen, migrasjon og kolonialisme, og havets økologi. Alt fra originale kart fra 1400-tallet, til nyskapte samtidsverk er å finne ved utstillingen. 

Lørdag 27.04.2024

På åpningsdagen får Henie Onstad besøk av danske Marie Kølbæk Iversen. Iversen skal ha en performance der hun fremfører noen til dels glemte og fortrengte folkesanger om havfolk fra hennes hjem i Vestjylland. Performancen knyttes til skulpturer og videoinstallasjoner tilstede på kunstsenteret, og gir derfor en mulighet til å oppleve verkene på en unik måte.

Les mer om utstillingen og åpningsdagen.

 
Previous
Previous

Uke 18: Minner, ungt samarbeid og naturpapir

Next
Next

Uke 16: Ensomme udforminger, fortællinger gennem tekstil og magtdynamikker