Uke 40: Fotokunst og Harrisons eget univers

 

Av Mari Lorentzen

Ny uke, ny kunstguide. Denne gang med en god dose fotokunst, ispedd en fargerik, hybrid dæsj av Rachel Harrisons kunstneriske univers. 

Det Gamle Biblioteket: Oslo Negativ

23. september - 16. oktober

Da fotofestivalen Oslo Negativ inntok lokalene til gamle Deichmanske hovedbibliotek for første gang i fjor, var det som den første og største av sitt slag i Norge. I år vender festivalen igjen tilbake til det ærverdige bygget, med temaet  “Rikdom – makt, mangfold og kontraster”. Både gallerier og uavhengige fotografer fra innland og utland fyller bibliotekets saler, korridorer og hemmelige rom med bilder hver helg i ustillingsperioden.

Les mer om arrangementet her!



Astrup Fearnley: Rachel Harrison – Sitting in a Room

30. september - 12. februar 

Høstens store utstilling på Astrup Fearnley, viet til den amerikanske kunstneren Rachel Harrison, er også den største presentasjonen av hennes kunsterskap i Skandinavia til dags dato. Harrison er kjent for å blande et lekent, ofte abstrakt kunstnerisk språk med referanser til både populærkultur og kunsthistorie. I denne utstillingen vises et utvalg av eldre og nyere stedsspesifikke skulpturer, installasjoner og bilder. 

Les mer om arrangementet her!

Fotografiens Hus: Lune Norbye, Margarida Paiva – Nocturne/I Am The Forest

29. september - 23. oktober

Utstillingen som nå vises på Fotografiens Hus er satt sammen av to separate fotoprosjekter. Norbyes “Nocturne” er en lyrisk skildring av søvnløse netter i kunstnerens eget liv, mens Paivas “I Am The Forest” tar utgangspunkt i det mystiske skogslandskapet knyttet til folkemyten om Huldra. Begge prosjektene utforsker imidlertid flere av de samme temaene: underbevissthet, virkelighet og fantasi. 

Les mer om arrangementet her!

Ha en strålende kunstuke!

 
Previous
Previous

Uke 41:Utstillingsbesøk hjemmefra, mystiske vesener og banebrytende kunst.

Next
Next

Uke 39: Oslo city, metall og psykotisk lydkunst