Uke 41:Utstillingsbesøk hjemmefra, mystiske vesener og banebrytende kunst.

 

Av Mari Lorentzen

Det lakker med rolig pust mot høst, og vi trekker oss innover i hus og hjem. Hva er vel bedre enn å tilbringe ettermiddagen omgitt av kunst og farger, når det stadig blir kjøligere og mørkere ute?

 

ArtSensation / Cube: Ingen død, bare respawn

 08.10.22-06.11.2022

 Produsert av Nitja, senteret for samtidskunst, kommer en visuell kunstopplevelse uten like. Denne utstillingen kan du ta del i fra komforten av din egen stue. Gjennom en nettside møter du tre virtuelle «kammer» hvor din egen deltakelse som tilskuer bidrar til selve opplevelsen. Kuratert av Monica Holmern, serverer denne hyper-digitale utstillingen en tankevekkende tilnærming til grenseløsheten i den nettbaserte verden.

Les mer om utstillingen her!

 

 QB Gallery: De Underjordiske

 22.09.2022-23.10.2022

 På Bydgøy Allé gjemmer det seg nysgjerrige skapninger i keramikk. Deres tomme blikk søker mot besøkende og lokker oss mot en eventyr-liknende atmosfære. Andrea Scholzes skulpturer fremstilles som åndevesener som lever i en parallell verden med menneskene. Utstillingen hjemsøkes av skapningenes tomme, men likevel, iakttagende blikk. Møter vi menneskers relasjon til dyr? Er dette oss og dem? Ta turen til QB og la tankene yre.

Les mer om utstillingen her!

 

Henie Onstad Kunstsenter: Niki de Saint Phalle

 16.09.2022-12.02.2023

 I en enorm, retrospektiv utstilling, presenterer Henie Onstad Kunstsenter pioneren fra 60-tallet; Niki de Saint Phalle. Hun er kjent for å ha skjøvet horisonten om kunstbegrepet forbi statiske skulpturer og malerier, til begivenheter og performance. I hennes «Skyte-malerier», hennes «hvite periode» og skulpturene som også kalles «Nanaer» ser vi de Saint Phalles fantastiske kunst-univers i en semi-kronologisk utstilling.

Les mer om utstillingen her!

 

 

Ha en forunderlig, vidunderlig kunst-uke.

 
Previous
Previous

Uke 42: Glamorøse modeller, pushing limits og digital melankoli

Next
Next

Uke 40: Fotokunst og Harrisons eget univers