Uke 43: Filmatisk nostalgi, svimlende labyrinter og collagefantasier

 
Av Mari Lorentzen

Av Mari Lorentzen

Når været blir kaldere er vel ingenting bedre enn å varme seg i et opplyst lokale, fylt med kunst. Denne uken kan vi by på stemningsfull kunst i form av filmatisk nostalgi, svimlende labyrinter og ckollagekunst på vakre Kampen, Oslo.


Galleri Fineart: Ole Marius Jørgensen 

27.10.22 - 13.11.22

Åpning 27.10. kl. 18:00

Denne uken åpner en ny utstilling på Galleri Fineart, med fotografen Ole Marius Jørgensen. Bildeserien viser omhyggelig iscenesatte hverdagsøyeblikk, som gjennom teatralsk lyssetting og levende fargebruk, gir et filmatisk uttrykk. Motivene er lekne, men bruken av farger og lys viser til en nostalgisk undertone. 

Les mer om Ole Marius Jørgensen her! 

Nasjonalmuseet: Piranesi og det moderne 

09.09.22 - 08.01.23 

Denne høsten har Nasjonalmuseet vist den italienske kunstneren, Giovanni Battista Piranesis verker. Piranesi var kjent for sine grafiske verker som illustrerer arkitekturfantasier, imaginære fengsler og svimlende labyrinter. Nasjonalmuseet ønsker med denne utstillingen å trekke frem hvordan 1700-tallsgrafikeren har bidratt til å definere den moderne kunstscenen på 1900-tallet og frem til i dag. 

Les mer om utstillingen her!

Galleri Kampen: Unni Svaboe - I nærheten

22.10.22 - 13.11.22

Unni Svaboe er en norsk billedkunstner som jobber med en blanding av collage, akryl, porselensleire og tegning. Motivene utforsker forholdet mellom hverdagsobjekter i abstrakte landskapsmotiver. Sist lørdag åpnet hun utstilling på Galleri Kampen, et hyggelig lite lokale i nostalgiske Kampen. 

Les mer om utstillingen og Galleri Kampen her!


 
Previous
Previous

Uke 44: Samisk kultur, videoinstallasjon og stedsspesifikk kunst

Next
Next

Uke 42: Glamorøse modeller, pushing limits og digital melankoli