Uke 46: Tekstilkunst, vaser, foto og akttegninger

 

Av Mari Lorenzten

Denne uken er det mye som skjer på kunstscene i Oslo, og kunstguide tar deg med til alt fra internasjonale superstjerner, til tegninger fra mannen i gata. Vi håper ukens utstillinger kan inspirere og farge hverdagen i et ellers grått november vær.

Nasjonalmuseet: Grayson Perry - Innenfor og utenfor

Den internasjonale multikunstneren Grayson Perry, stiller for første gang ut i Norge, og hadde med dette åpning på Nasjonalmuseet forrige torsdag. Perrys kunstnerskap baserer seg på fargesterke, satiriske kommentarer på den britiske kultur- og samfunnsliv. Teknikkene varierer fra store etsninger som utbroderer år med selvrefleksjon og aksept til store tekstilarbeider og vaser som peker på klasseskiller, kulturelle fenomener og kjønnsorganer. Utstillingen tar med dette for seg moderne kjønnsroller, identitet, samfunnsklasser og konsumersamfunnet.

Les mer om utstillingen her!

The Annunciation of the Virgin Deal (2012) © Grayson Perry. Courtesy the artist and Victoria Miro.

Galleri Fineart: Ellen Von Unwerth

Denne torsdagen har Galleri Fineart åpning av ny utstilling med den tyske fotografen Ellen Von Unwerth. Fotografiene byr på en leken og erotisk fremstilling av kjente kvinnelige modeller og artister, i et nærmest filmatisk uttrykk. Unwerth har selv vært modell, og vet derfor hvordan det er å være både foran og bak kamera. Dette gir Unwerth et særegent uttrykk, der modellen er en aktiv del av prosessen, og ikke et passivt objekt foran kamera.

Les mer om Ellen Von Unwerth her!

H12 Galleriverkstedet: Croquiutstilling - Øyeblikkets kunst

Dette er siste uken man kan få med seg croquiutstillingen til tegnere fra Arkitektenes Hus. Hver mandag samler folk seg på Arkitektenes Hus for muligheten til å tegne akt med ekte modeller. Øktene kan variere fra 1 min til 10 min eller mer, og positurene skifter for hver økt. Hensikten er å ikke henge seg opp i detaljer, men fange en bevegelse eller finne essensen av en positur.

Les mer om utstillingen her!

Ha en strålende kunstuke!

 
Previous
Previous

Week 47: Artist talk, neuronal plant network, and evil flowers

Next
Next

Uke 45: Vakre bøker, samfunnskritikk og skeive perspektiver