Uke 45: Vakre bøker, samfunnskritikk og skeive perspektiver

 

Av Mari Lorenzten

Det ryktes om skikkelig regntungt og grått høstvær hele uken, så hva passer vel bedre enn å gi humøret en boost på noen av byens beste kunstbegivenheter?

Denne uken gleder vi oss til bokkunst, skulpturerer og foto, samfunnskritisk performance art og skeive perspektiver!

Grafills Hus: Årets Vakreste Bøker

Årets vakreste bøker er den store årlige bransjekåringen av… ja, akkurat det; de vakreste bøkene! Utstillingen viser frem årets vinnere, og byr på stor variasjon i sjanger og uttrykk. Perfekt inspirasjon for den designinteresserte! (og egentlig alle andre også)

Her finner du all info om utstillingen

03.11.2022 – 20.11.2022

QB Gallery Sandra Vaka

På QB Gallery står det klart til torsdagsvernissage. Her er det duket for soloutstilling med Sandra Vaka (1980). Kunstneren fra Stavanger har studiebakgrunn både fra Kunstakademiet i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi i Køben, og har imponert både nasjonalt og internasjonalt – Vi GLEDER oss!

Her finner du all info om utstillingen

10.11 — 04.12.2022

Femtensesse: Skriver ikke for å skade av Marthe Ramm Fortuns

Den samme torsdagen vil du også kunne oppleve samfunnskritisk performancekunst ved Femtensesse. Marthe Ramm Fortuns Skriver ikke for å skade er en stedsspesifikk, tredelt performance-serie hvor temaer som samtykkelov og 1880-tallets debatt rundt seksualitetsmoralitet tas opp både på Alexander Kiellands plass og inne på galleriet.

Her finner du all info om utstillingen

15.09.2022 – 12.11.2022 Performance 10.11.2022 kl. 19:00

Van Etten: BLOMSTERPIKER av Håvard Kranstad

Hos Van Etten loves det “et univers av ull og glittertråder” i separatutstillingen BLOMSTERPIKER av Håvard Kranstad. Utstillingen består av detaljerte og interessante vevde bilder spekket med skeiv symbolikk og en tydelig pastisj av kunsthistoriske, religiøse tradisjoner.

Her finner du all info om utstillingen

04.11.2022 – 20.11.22

Ha en fantastisk kunstuke!

 
Previous
Previous

Uke 46: Tekstilkunst, vaser, foto og akttegninger

Next
Next

Uke 44: Samisk kultur, videoinstallasjon og stedsspesifikk kunst