Uke 51: Julegavevennlig kunst, kunstsamlere, og ventemønstre

 

Av Mari Lorenzten

At det endelig nærmer seg jul betyr dessverre også få utstillingsåpninger og juleferie for flere av Oslos visningssteder. En håndfull gallerier holder imidlertid oppe en god tid framover – heldigvis! 

 

Off the Wall / Kösk

25.11.22-31.12.22 

rets siste utstilling på Kösk kan kanskje sees som et slags kunstnerisk svar på «alt skal vekk»-plakatene som pryder konkursdømte butikker? Men Kösk er heldigvis ikke bankerott – navnet sikter til at utstillingen også er et slags julemarked. Kunsten skal ned fra galleriets vegger, og kanskje videre hjem til deg? Men NB til fattige studenter! Majoriteten av verkene til slags holder en litt annen pris enn dorullnisser og pepperkaker. 

Les mer om utstillingen her!

 

Graffiti of Ai Weiwei in Beijing

Kunstsamlerne / Bogstad Gård

 30.09.22-12.03.23

I år er det 250 år siden Peder Anker, Norges første statsminister, kjøpte Bogstad Gård. I den anledning vises deler av hans historiske kunstsamling i relasjon til nålevende kunstsamler Rolf Hoffs langt mer kontemporære samling i et nytt galleri på gården. Fra Ankers side stilles det ut malerier fra blant annet Jens Juel og Giovanni Antonio Guardi, mens Hoff har lånt ut verker signert samtidskunstnere som Olafur Eliasson og Ai Weiwei. 

Les mer om utstillingen her!

Holding Pattern / Kunstneres Hus

 25.11.22-15.01.23

Holding Pattern kan oversettes til «ventemønster», skriver Kunsternes Hus på sine nettsider. Og, fortsetter de, det er et uttrykk for «det å forbli i en tilstand eller fortsette å gjenta et handlingsmønster mens man venter på at noe skal skje». Om ikke direkte relatert til julen, utdyper hvertfall utstillingen ventemoduset man gjerne forbinder med advent. Noe for den som elsker å føle på forventning? 

Les mer om utstillingen her!

 



 

 
Previous
Previous

Uke 6: Kroppslige tilstander, indie sleaze og jordnære komposisjoner

Next
Next

Uke 50: Advent, peiskos og kjønnssykdom