Uke 6: Kroppslige tilstander, indie sleaze og jordnære komposisjoner

 

Av Mari Lorentzen

Det er mye å plukke fra hvis du denne uken vil oppleve frisk og ny kunst mens vi stadig venter på vår. Oslos kunstscene fremtrer i det minste svært blomstrende for tiden. Det er bare å komme seg ut - og inn!

VI, VII / Meg at Paracelsus

26.01 – 05.03

Den amerikanske kunstneren Rob Kulisek har med seg stilikonet og internettfenomenet Meg Yates eller «MegSuperstarPrincess» (søk opp på Instagram) i denne hybride fotoutstillingen. New York-jenta som for alvor tar den beryktede indie sleaze-estetikken «up to date». Paracelsus henviser til den kanskje mest avanserte og kostbare helseklinikken i verden som for øvrig ligger i Sveits. To vidt ulike verdener blandes sammen i en utstilling som forteller en historie utenom det vanlige.

Les mer om arrangementet her!

Les The Cut sitt intervjue med Meg Yates her!

 

SKOG / Motifs of Materiality

26.01 – 12.02

Den ganske unike kunstertrioen OA_M Studio består av tre unge arkitekter. I det nyåpnede utstillingslokalet SKOG viser de frem verker som beveger seg mellom det abstrakte og figurative. En balansert, leken og jordnær utstilling der siste sjanse for besøk er denne uken! Her finnes både innrammede verker med fokus på farge og komposisjon sammen med skulpturerer der solid materialkunnskap skinner gjennom hele veien.

Les mer om utstillingen her!

 

Vigelandmuseet / Hetebølgene

03.02 – 14.05

Anbefaler å ta med en venn eller to på tur i Frognerparken, for å så avslutte med å dra innom Elise Storsveen sin nyåpnede utstilling. Der vil dere møte kraftige og fargerike tekstilverk, som drar en inn i kroppslige opplevelser og tilstander. Måten verkene er presentert i museumslokalet er i tillegg med på å gjøre utstillingen til en mektig opplevelse.

Les mer om utstillingen her!

Ønsker dere alle en strålende kunstuke!

 
 
Previous
Previous

Uke 7: Tekstil og vev, teknologi og kroppsdysfori

Next
Next

Uke 51: Julegavevennlig kunst, kunstsamlere, og ventemønstre