Uke 7: Tekstil og vev, teknologi og kroppsdysfori

 

Av Mari Lorentzen

Ukens utstillinger tilbyr en variasjon av uttrykk og medier. Felles er en utforskende holdning til både identitet, materialer og teknikk – og til kunsten med stor K.

Bildungsroman / Nitja

14.01 – 19.02

Kim Hankyuls kritikeroste utstilling går nå inn i sin siste uke på Nitja senter for samtidskunst, noen minutter unna Lillestrøm stasjon. I utstillingen har Kim latt seg inspirere av refleksjoner omkring menneskekroppen og dens mangfoldige manifestasjoner som kan opptre i alle former og størrelser. Duse, rosafargede vegger og gulv, og puteliknende tekstilskulpturer støttet opp av spisse stålanretninger, akkompagneres her av et lydbilde som kan minne om våre egne surklende, pustende, til og med prompende og rapende kroppslyder. Som kroppen selv, er det både vakkert og grotesk.

Les mer om utstillingen her!

An Exploration in Thread / Buer Gallery

9.02 – 5.03

Utforskelse er et nøkkelord også i KC Tidemands utstilling på Buer Gallery denne uken. Her er det imidlertid forholdet mellom teknologi og håndverk som får gjennomgå. Selv om Tidemand også stiller ut malerier, er det – som tittelen viser til – tråd og vev som står i sentrum. Gjennom kunstnernes såkalte “techscape”-tegnestil, problematiserer ustillingen grensen mellom det maskinlagde, det tekstilmessige og kunstnerens egen arbeidsprosess. 

Les mer om utstillingen her!

Twill og Sateng / LNM

16.02 – 02.03


Til å avslutte kunstuken, inviteres det torsdag til utstillingsåpning på LNM. Utstillingen er laget av USIKKERKUNSTJENTE, en duo bestående av Iben Isabell Krogsgaard og Alexandra Jegerstedt. Sammen arbeider de med å skape narrativer som tematiserer roller i kunstfeltet, for eksempel når det gjelder materialer og håndverk sett ut i fra et kjønnsperspektiv. I denne utstillingen er det spenningen mellom samarbeidspartnernes tosomhet og indvidualitet, og kunsthistoriens behandling av kunst laget av kvinner kontra menn, som tematiseres.

Les mer om utstillingen her!


 
Previous
Previous

Uke 8:Vidunderlige nye, psykotiske verden/Naturmaterialer og eklektisk perfeksjon/Ny vintage butikk i Markveien

Next
Next

Uke 6: Kroppslige tilstander, indie sleaze og jordnære komposisjoner