Uke 47: Før desember inntreffer!

 

Av Mari Lorentzen

Oslo Kunstforening

Sparebankstiftelsen DNBs stipendutstilling 2023 / 16.11 – 28.01

Damien Ajavon, Kåre Aleksander Grundvåg, Linda Lamignan

Deltagerne i den sekstende utgaven av stipendutstillingen er Damien Ajavon, Kåre Aleksander Grundvåg og Linda Lamignan. Oslo Kunstforening sine lokaler fylles i denne omgang av et bredt spenn av uttrykk ved kunstnernes respektive utstillinger, der vi møtes med alt fra tekstil til videoverk. Juryleder og billedkunstner Elise Storsveen uttrykker at selv med forskjellene i de tre kunstnernes praksis, oppleves det en overlapp når det gjelder interessen for bruken av tradisjonell kunnskap i en samtidig kontekst; en tematikk man trygt kan si ikke er ukjent for Oslos samtidige kunstscene. Mottakeren av årets stipend annonseres i et eget arrangement den 18. januar 2024.

Les mer om kunstnerne her!

Statsbygg sitt informasjonssenter i Teatergata 1

Kunstkvarteret: Ahmed Umars «Glowing Phalanges»

Onsdag 22.11, kl. 16:30 - 17:00

Under arbeidet med utsmykningen av det nye regjeringskvartalet, inviterer KORO og Statsbygg til korte presentasjoner om utvalgte kunstverk. I det ambisiøse kunstneriske programmet finner vi verk av blant annet den aktuelle Ahmed Umar, som er denne ukens foredragstema. Deler av Umars skulpturserie «Glowing Phalanges» som ble vist hos Kunstnernes Hus tidligere i år, og nå står utstilt i Bergen Kunsthall, skal snart videre til Høyblokken. Har du en halvtime å spare en onsdag ettermiddag, er dette stedet å gå!

Lenke til arrangementet på Facebook.

Kunstnernes Hus

Kunst som straff / Fredag 24.11, kl. 18:00 - 22:00

Avgangsutstilling for Agder Kunstakademi

Agder Kunstakademi er et enestående samarbeid mellom KORO og Kriminalomsorgen som har vart siden våren 2021. Innsatte ved Agder fengsel har hatt muligheten til å motta en faglig forankret, og eksperimenterende, treårig kunstutdanning med faste lærere og inviterte kunstnere. Avgangsutstillingen hos Kunstnernes Hus presenterer studentarbeider og kunstverk fra denne perioden, som er et produkt av ulike kurs som både omfatter de praktiske og teoretiske aspektene ved kunstproduksjon. Uten fast definerte grenser mellom det håndverksbaserte og det akademiske, tilbyr kunstskolen som fengselsenhet nye verktøy for personlig utvikling og deltagelse i offentligheten.

Les mer om prosjektet her!

 
Previous
Previous

Uke 48: En myk start på juletiden

Next
Next

Uke 46: Abakaner, data-estetikk og mørke.