Uke 46: Abakaner, data-estetikk og mørke.

 

Henie Onstad Kunstsenter

27.10.2023 - 25.02.2024

Floker av tråd og tau

Magdalena Abakanowicz

Dette er ikke første gang tekstilverkene til den polske kunstneren Magdalena Abakanowicz stilles ut på Henie Onstad. Dog første gang i min levetid! Hun var en pioner i sin tid, og det er dermed fantastisk at verkene formidles videre i dette kraftfulle landskapet tekstilene skaper. I utstillingslokalet står blant annet de høye og anerkjente abakanene, bestående av sisal, dype rødnyanser og jordfarger. 

Les mer her


Nasjonalmuseet

17.11.2023 - 31.03.2024

Hånd og maskin. Arkitektoniske tegninger.

Samtidsarkitekturen får denne torsdagen en etterlengtet plass under Nasjonalmuseets tak. Gjennom tegninger og illustrasjoner får betrakteren mulighet til å reflektere rundt hvordan arkitekturen har forandret seg i tråd med en omfattende teknologisk utvikling og globale kriser. Derav med et spesielt kritisk øye rettet mot “datamaskines estetikk”. Jeg gleder meg til å se arkitekturen brette seg rundt et større samfunn på en forhåpentligivs leken og fri måte. 

Les mer her


Kunstnernes hus 

10.11.23 – 25.02.24

Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears

Pauline Boudry og Renate Lorenz

Den Berlin-baserte kunstnerduoen viser denne omgang filminstallasjonen Les Gayrillères i samarbeid med en rekke koregrafer og dansere. Danserenes flyt mellom lys, mørke, det synlige og bortfalne er utgjør sentrale elementer. Utstillingen består i tillegg av en serie skulpturer som sirkler rundt kroppens bevegelighet og nødvendige streben etter å være i lyset. På torsdag får du en omvisning med på kjøpet av billett! 

Les mer her

 
Previous
Previous

Uke 47: Før desember inntreffer!

Next
Next

Uke 45: Veien til frihet