Uke 45: Veien til frihet

 

Av Mari Lorentzen

Kunstnerdemonstrasjon foran Rådhuset

06.11

BO – Billedkunstnerne i Oslo, Unge Kunstneres Samfund

I forbindelse med Oslos nye byråd blir kultur og næring i økende grad sammenblandet.

En slik utvikling har vi ikke sett siden 2015. Billedkunstnerne i Oslo og Unge Kunstnernes Samfunn organiserer dermed en demonstrasjon for å sette press på dette nye byrådet og finne en løsning på den urovekkende situasjonen for kunstnere og deres arbeidsplasser i Oslo. Kunstnere med atelier i Myntgata vil miste sine arbeidsplasser innen slutten av November, og kunstnerne på Ila skal flytte ut innen dette året. Det blir holdt bannerworkshop, pressekonferanser og mer.

Les mer her!


UKS – Unge Kunstneres Samfund

Finissage Restefest / 11.11

Karoline Sætre, Øyvind Novak Jenssen

Unge Kunstneres Samfund inviterer til en feiring og avslutning av utstillingen Den mjuke skogen er kun til låns av kunstnerduoen Kvae og Bark, bestående av Karoline Sætre og Øyvind Novak Jenssen. Utstillingen baserte seg på lanseringen av en kokebok som blant annet inneholder notater fra kunstnerne, bilder og oppskrifter, samlet gjennom ulike årstider i Trysilskogen. Nå skal spiskammeret tømmes og de gjenværende godsakene skal deles og nytes i fellesskap!

Les mer her!


Nasjonalmuseet 

Velg ditt liv! / 8.11 & 22.11

Tegnerforbundet

Ungdommene Gülay, Maria og Dunya rekruttert fra ungdomsprosjektet Nøkkel til byen, inviterer til en pop-up utstilling i studiesalen på Nasjonalmuseet. Ungdommene har selv valgt verk basert på deres egne betraktninger rundt spørsmålet: Hvordan står det til med unge menneskers mulighet for å kunne velge sitt eget liv i 2023?

Les mer her!


 
Previous
Previous

Uke 46: Abakaner, data-estetikk og mørke.

Next
Next

Uke 44: Noreg og motstandskunst