Uke 12: Mørk psykiatrihistorie, 63 forsider og tilhørighet

 

Av Mari Lorenzten

Kulden gir seg visst ikke med det første og vårfølelsen lar vente på seg, men heldigvis er det masse å glede seg til i Oslos kunstscene fremover. 

Denne uken gleder vi oss til alt fra perfomance kunst til avisillustrasjoner og dypdykk i mørk psykiatrihistorie.


Grafill - 63 forsider for BLA

23.mars - 14.mai

Norges eneste rene litteraturavis, nemlig BLA (Bokvennen Litterær Avis) har de siste 6 årene hatt tradisjon for å invitere inn illustratører og tegnere til å pryde forsiden på utgavene sine. Nå, fra torsdag av, kan du se en utstilling av alle omslagene som har vært fra januar 2017 til i dag, pluss en samling originaler og skisser.

Perfekt for både kunst, design -og litteraturinteresserte, og en fantastisk måte å få med seg arbeidene til en hel haug med forskjellige illustratører og tegnere!

Les mer om utstillingen her

Unge Kunstneres Samfund - Big Science: Volume 1, Martin White

25. mars - 7.mai

Har du hørt den om den norske psykiateren, Dr. Sem-Jakobsen som utførte syke eksperimenter på pasienter ved Gaustad UTEN deres samtykke fra 1956 til 1977?

De siste årene har Martin White fordypet seg og gravd i arkivene til psykiateren, og funnene har resultert i en fascinerende historie om blant annet psykiatri, maktstrukturer, ideologi og propaganda. Dette blir nok en unik og kanskje litt freaky utstilling det er verdt å få med seg!

Les mer om utstillingen her

Bærum Kunsthall - Performancekveld: Home is always somewhere else

På torsdag åpner Bærum Kunsthall dørene for en performancekveld med 3 forskjellige aktører. Finn Adrian Jorkjen, Franzisca Siegrist og Pavlina Lucas gir oss tre individuelle performances som alle er bygget på personlige opplevelser, med en tittel på kveldens samling som er inspirert av Bas Jan Aders Here is always somewhere else.

Finn Adrian Jorkjen gir oss Bedroom eyes hvor han tar for seg blant annet tankene som dukker opp rett før man sovner, forholdet med gud som barn og begjær.

Franziska Siegrist gir oss Δx=xf−x0 (displacement) som tar for seg forskyvning og hvordan det å miste et hjem reiser spørsmål om identitet, tilhørighet og minner.

Pavlina Lucas gir oss Einmal ist Keinmal som utforsker tanker om hjem og tilhørighet gjennom en scene med et kjøkkenbord og syv hvite kopper.

Les mer om performancekvelden her


 
Previous
Previous

Week 13: Pioneering Cubism, Where am I, and Wildness.

Next
Next

Uke 11: Ørjan Amundsen, Mark Chagall og Bente Stokke