Uke 11: Ørjan Amundsen, Mark Chagall og Bente Stokke

 

Av Mari Lorenzten

K4Ørjan Amundsen – Not Actual Gameplay

11 mars – 26 mars

Den Oslo baserte kunstneren og musikeren Ørjan Amundsen presenterer utstillingen ´Not Actual Gameplay´ ved galleriet K4 i Københavngata 4. Den poetiske historien til den teknovitenskapelige kapitalistiske verdenen som vi lever blir fortalt ved denne utstillingen. Ved bruk av lys som en metafor for kunnskap og sannhet som start punkt, så blir en verden full av forfølelse, vold, ønske, akselerasjon, forstyrelse og kommunikasjon avslørt til oss, eller mangelen på det. Gjennom 4 kapitler så blir begynnelsen og destruksjonen av vår verden vist sammen med hva som ligger bak hendelseshorisonten av et svart hull.

Ørjan Amundsen utforsker i sine verk hvordan digitale medier og informasjons teknologi former vår oppfatning og fantasi av realitet.

Les mer om utstillingen her.

Henie Onstad KunstsenterMark Chagall – Verden i Opprør

17 mars – 18 juni

Verden i opprør består av verk fra den berømte kunstneren Marc Chagall (1887-1985). Chagall sin kunst er alltid knyttet opp mot det han opplevde i livet. På grunn av Chagall sin jødiske bakgrunn så var livet og kunsten sterkt påvirket av nasjonalsosialismens kunstpolitikk og Holocaust. Dette er spesielt merkbart ved kunsten hans fra 1930-40 årene, som denne utstillingen viser.

Chagall er en de mest berømte kunstnerne i den europeiske modernismen. Utsillingen viser en høyest relevant og lite kjent side av Chagalls virksomhet.

Les mer om utstillingen her.

NorskbilledhoggerforeningBente Stokke

16 mars Kl. 18:30 – 21:00

Ved Villa Furulund inviterer Norskbilledhoggerforening til en utstillingsåpning med den Norske billedkunstneren Bente Stokke. 4 nyproduserte stedsspesifikke installasjoner med referanse til huset selv, husets historie og deres beboere blir vist ved denne utstillingen

Les mer om utstillingen her.

 
Previous
Previous

Uke 12: Mørk psykiatrihistorie, 63 forsider og tilhørighet

Next
Next

Uke 10: Endelig er årets første vår-måned her, kombinert med masse spennende kunstopplevelser!