Uke 10: Endelig er årets første vår-måned her, kombinert med masse spennende kunstopplevelser!

 

Av Mari Lorenzten

Elve-performancer, abstrakt ekspresjonisme og art Informel og 3D printede app-funksjoner er blant de mange flotte kunstopplevelsene denne uken. I tillegg til dette byr Black Box Teater på en internasjonal teaterfestival, der du kan oppleve tradisjoner, fortellinger og samtaler fra et urfolksperspektiv – en viktig festival du ikke vil gå glipp av!


Astrup FearnleyBasel Abbas/Ruanna Abou-Rahme

10. mars 2023 - 28. mai 2023

På torsdag åpner utstillingen An echo buried deep down but calling still av kunsterduon Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahm. Utstillingen sammensetter sentrale verk produsert av kunstnerne siden de begynte å samarbeid i 2007. Deres felles kunstnerskap viser vedvarende interesse for måten ulike samfunn håndterer konsekvensene av undertrykkene politiske systemer. Samtidig viser de hvordan felleskap under slike omstendigheter kan skape nye muligheter ved å bruke betingelser for ekskludering og brutalitet – en erfaring som deles av mange palestinere – som verktøy for å skape motfortellinger.

Les mer om utstillingen her


Black Box TeaterUšllu Álbmotgaskasaš Teáhterriemut (Oslo Internasjonale Teaterfestival)

8. - 11. mars

Festivalen på Black Box Teater 2023 & 2024 kurateres av Maria Utsi og Camara Lundestad Joof og har vært det pulserende hjertet i teaterets vårsesong siden 2013. Denne festivalen synliggjør historier, sannheter, samtaler og tradisjoner fra et urfolksperspektiv, som det sjeldent har blitt gjort plass til tidligere. Det skapes rom for andre typer rytmer, dramaturgi, fortellinger og logikk. Denne festivalen springer ut fra et kulturelt ståsted som er ukjent for mange, men som er en naturlig og ufravikelig del av det norske og nordiske samfunnet, historien og nåtiden.

Les mer om festivalen her


Kunsthall OsloRobert Temesegen – Practising Water: Report #1

4. mars - 16. april

Hvis du ikke fikk med deg åpningen av Practising Water: Report #1 sist fredag burde du ta turen denne uken. Utstillingen er det første resultatet av kunstnerens langvarige forskningsprosjekt rundt forbindelsene mellom vann og de menneskesamfunnene som har dannet seg rundt vann – folkelige tradisjoner, skikker og vaner eller livsformer som binder mennesker sammen. Kunstneren utforsker hvordan åndelighet og animisme bygger bro mellom menneskets verden og andre verdener ved blant annet å fremlegge dokumentasjon på fem elve-performancer, i tillegg til tekstiler og objekter som ble brukt i disse improviserte ritualene.

Ler mer om utstillingen her


HULIASMariusz Maslanka

3. - 23. mars 2023

I HULIAS nydelige lokaler utstiller den polske kunstneren Mariusz Meslanka minimalistiske 3D printede skulpturer i aluminum som er 3D-printet etter opptak av hans personlige søvn-app, og som er hans første solo utstilling i Oslo. Utstillingen reflekterer hvordan noe midlertidige kan bli til noe evig ved å lage slike «fotavtrykk» av noe som bare eksisterer i øyeblikket på en skjerm. Meslanka, som så mange andre, har apper som teller skrittene hans om dagen og som våker over han om natten mens han sover. Han er opptatt av appers overvåknings-funksjon og hvordan vi som mennesker nærmest smelter sammen med de og blir èn. En relasjon mellom et individ og en app blir til noe mellom inntrenging og omsorg, sier han.

Les mer om utstillingen her


MUNCHFrihetens former

2. mars - 21. mai 2023

I utstillingen Frihetens former får man mulighet til å se noen av de mest kjente verkene innenfor kunstretningen abstrakt ekspresjonisme og den europeiske motpart art informel, som Lee Krasner, Sam Francis, Helen Frankentahler, Barnett Newman og Jackson. Pollock. Utstillingen trekker linjer mellom et Europa i krigens etterdønninger, og USAs fremvekstene og innflytelsesrike kunstscenen i samme periode. Det er ikke ofte disse verkene har blitt utstilt sammen i Europa, så en unik utstilling man burde få med seg!

Ler mer om utstillingen her

Vi ønsker dere en nydelig uke med spennende kunstopplevelser! Og, gratulerer med kvinnedagen 8. mars!

 
Previous
Previous

Uke 11: Ørjan Amundsen, Mark Chagall og Bente Stokke

Next
Next

Week 9: Book release, artist talk and graduation project