Henie Onstad Kunstsenter: «Oppløsning»

 
Foto: Ronja Brox

Foto: Ronja Brox

Anmeldelse om fotoutstillingen «Oppløsning» fra pressevisningen på Henie Onstad Kunstsenter

Torsdag 10. juni åpnes det en ny fotoutstilling på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Utstillingen presenterer verk i sjangeren av digitalt manipulerte fotografier, laget av unge fotografer i alderen 16 til 19 år, som er med på et årlig talentprogram, mentordrevet av museet. De unge deltakerne har jobbet i ett år med sine fotoprosjekter under veiledninger av mentorer for å finne på sine særegne fotografiske uttrykk.

Utstillingens røde tråd i tematikken er pandemien, og de unge fotografene prøvde å fange øyeblikkene som på en eller annen måte illustrerte hvordan man følte seg mens man befant seg i lock down og måtte gi opp noen vanlige sosiale aktiviteter som man er så vant til, ved å isolere seg.

5307b9f5-6a4a-4107-8669-e34cca00a4b8.jpeg

Foto: Mathilde Espevalen

Foto: Iver Lennartson Noem

Foto: Iver Lennartson Noem

Fotografiene til hver av fotografene har unike narrative motiv, som for eksempel illustrerer de tomme gatene og Østbanehallen i Oslo. Noen av bildene viser for eksempel kroppen som et eget identisk landskap, tristhet og tragedie når man mister noen nære i sin krets mens man fortsatt må drive med rutinemessige ting i hverdagen. Eller hvordan man bli gæren og rar av å ha et hjemmekontor og mange flere motiver, som beskriver hvor radikalt livet «har snudd seg på hodet» det siste året.

Når man ser på fotografiene, kan man relatere seg til det de handler om, fordi pandemien rett og slett har berørt oss alle. Samtidig føler man at selv om vi har vært totalt isolerte fra hverandre, har vi fortsatt et sterkt fellesskap rundt dette. Som igjen gir oss støtte og troen på den gode fremtid, som forhåpentligvis er rundt hjørnet.

Jeg synes at fotografiene er veldig fascinerende og fargerike, og at hver unge fotograf klarte å finne sin unike måte å uttrykke de rare og urovekkende følelsene som alle vi har opplevd under pandemien i 2020-2021. Kom og se denne fine utstillingen, som er åpent frem til 08.08.2021, for å kunne oppleve de fargerike og
utrivielle fotografiske motivene i livet! Anbefales på det sterkeste!

 

Referanser:
Henie Onstad kunstsenter. Oppløsning. 2021. https://hok.no/utstillinger/opplosning

 
Previous
Previous

Nakenyoga og tungsindig vindusshopping

Next
Next

Camera obscura – kunst og teknologi i samspill