Uke 21: Jan Groth, Wolfgang Tillmans og Ask Bjørlo

 

Av Mari Lorentzen

Paragone anbefaler denne uken at du får med deg tre fantastiske separatutstillinger  i Oslo. To av de er det siste mulighet til å få sett før de tas ned, mens utstillingen til Jan Groth kan sees frem til 18. juni.

Ha en flott kunstuke!

Galleri Riis - Jan Groth In Memoriam / Drawings, Sculptures, Tapestry and Wall Drawing - Jan Groth

12.05.22 - 18.06.22

2. mars i år gikk Jan Groth bort. I 60 år har han viet sin kunstneriske praksis til linjen. Han har jobbet med linjen på det to-dimensjonale planet, ved å løfte den ut til det skulpturelle, for så å føre den tilbake til det to-dimensjonale, men da direkte på veggene i utstillingsrommet. Disse monumentale verkene var blant annet å se i Bergen under festspillene i 2017. Da han gikk bort var han i prosess med lage en ny utstilling for Galleri Riis, men han fikk ikke ferdigstilt denne. Galleri Riis viser nå et utvalg av hans arbeider; gobeliner, tegninger og skulpturer, samt en veggtegning laget stedsspesifikt for galleriet.

Mer om utstillingen kan du lese her!

Ask Bjørlo, Spent spekter. Foto: Øystein Thorvaldsen

Soft Galleri – Spent spekter - ASL Bjørlo

21.04.22 - 29.05.22

Hos Soft Galleri stiller Ask Bjørlo ut håndvevede arbeider montert på vegg. Vi får nå se håndfarget ullgarn vevd inn på en bakgrunn av hvit lin, med vertikale striper som motiv. Med Master fra Kunsthøgskolen i Oslo fra 2019 har Bjørlo sine arbeider allerede vært vist flere steder i Norge og Skandinavia, og hans arbeider er innkjøpt i flere offentlig samlinger.

Les mer om utstillingen på Galleri Soft her!


Peder Lund – After Venice - Wolfgang Tillmans

05.03.22 - 28.05.22

Om du ikke har fått sett Wolfgang Tillmans sin utstilling på Peder Lund er denne uken siste sjansen får å få sett blant annet installasjonen Silver Installation VII som ble vist på Venezia biennalen i 2009. I tillegg vises også sentrale verk fra flere serier som gjør at det er en vel verdt utstilling å få med seg. Dette er Tillmans første separatutstilling i Norge og Peder Lund holder åpent fra onsdag til og med lørdag denne siste uken av utstillingen.

Les mer om det på galleriets nettside!


 
Previous
Previous

Uke 23: Store og små vernissager

Next
Next

Uke 20: Verdier, oppbrutt natur, skeive historier og Tullinløkkas liv