Uke 23: Store og små vernissager

 

Av Mari Lorentzen

Det skjer mye på Oslos kunstscene om dagen, og ukens store happening er selvfølgelig at det nye Nasjonalmuseet endelig åpner! Vi i Paragone vil også anbefale at du får med deg de spennende separatutstillingene på Kunstnernes Hus og SOFT galleri som begge åpner på torsdag.

 

Nasjonalmuseet

11.06.2022

Åpningshelgen til Nasjonalmuseet starter med en stor markering på plassen foran museet, den 11. juni kl. 12.00. Det blir musikk, snorklipping og taler. Med museet åpner også flere utstillinger dørene, blant annet den omdiskuterte utstillingen «Jeg kaller det kunst» i Lyshallen. Utstillingen er en mønstring av samtidskunst i Norge, med nærmere 150 kunstnere og kunstnergrupper og verk som spenner fra musikk og video til teater og maleri. Den tar opp viktige temaer i samfunnet som identitet, tilhørighet, nasjonalitet og demokrati.

 

Les mer om åpningen her!

 

Kunstnernes hus: Retyping a Library

09.06.2022 – 07.08.2022

Retyping a Library presenteres i samarbeid med Lofoten International Art Festival (LIAF), og er en separatutstilling av Kenneth Goldsmith. I sentrum av utstillingen ligger mer enn 200 bokser, og i hver boks finner man et manuskript som kunstneren selv har kopiert fra andre bøker. Goldsmith har nemlig som mål å gjenskrive alle bøkene i sitt bibliotek med en skrivemaskin! Utstillingen er en hyllest til litteratur og det daglige arbeidet som skal til for å skape den, og er en del av hans praksis «uncreative writing» som han har utviklet siden 2002.

 

Les mer om åpningen her!

 

Marianne Moe, Blått flimmer (detalj). Foto hentet fra SOFT galleri.

SOFT galleri: Blått flimmer

09.06.2022 – 7.08.2022

På torsdag åpner den nye utstillingen «Blått flimmer» med kunstneren Marianne Moe i SOFT galleri. Utstillingen presenterer veggrelieffer i ullfilt, som er dekonstruert, farget og montert sammen til monumentale veggtavler som velter ut av veggen. Verkene befinner seg i krysningspunktet mellom skulptur, maleri og tekstilkunst, og er inspirert av naturen og landskapet.

 

Les mer om åpningen her!

 

Ha en fin kunstuke!

 
Previous
Previous

Uke 24: Ung, frisk sommer

Next
Next

Uke 21: Jan Groth, Wolfgang Tillmans og Ask Bjørlo