Uke 24: Ung, frisk sommer

 

Av Mari Lorentzen

Nå som man nærmer seg semesterslutt og full sommer, ønsker Paragone å trekke frem kunstnere og utstillinger som gir noe friskt til kunstlivet, gjennom uttrykk og tematisering.

Ha en flott kunstuke!


Fotografiens Hus: Ekko/Kjære Anna

02.06.22-26.06.22

Denne todelte utstillingen mellom Marte Gundersen og Marianne Udnæs tar begge utgangspunkt i bearbeidelse av vanskelige prosesser. Gundersens prosjekt Kjære Anna forteller om året hun fylte 20, hvor hun fant ut at hun forelsker seg i jenter, men også at hun har et dødelig kreftgen. Utstillingen dokumenterer hverdagsscener mellom kjæresteparet, med friske og intime fremstillinger av et utfordrende tema.

I Ekko jobber Marianne Udnæs abstrakt med tredimensjonale vegginstallasjoner som utforsker menneskelig motstandskraft. I møte med kriser, tar prosjektet for seg ens navigering tilbake mot balanse.

Les mer om utstillingen her!


Mellomrommet K1: Alfred Brekke

10.06.22-24.06.22

Fravær

Etter to år hvor sosialisering har endret seg betraktelig, ser Brekke på hvordan det digitale tar en større del i samværet. Maleriene viser observasjoner fra Brekkes studio med fire versjoner av kunstnerens opplevelse av fravær, hvor man er alene, men ikke egentlig.

Les mer om utstillingen her!


LNM: Mye om og menn

02.06.22-26.06.22

Annika Ström, Oversiktsbilde. LNM

Denne samlingen verk tematiserer kjønnsfavorisering i kunsten, og hvordan kunstinstitusjoner kan opprettholde kjønnsbalanse i sine samlinger. Utstillingen ser på den nære kunsthistorien på nytt, og trekker frem kunstnere som oppleves som oversett. Med verk av Jan Christensen, Tor Børresens, Miles McAliden, Hanna Sjöstrand og Annika Ström blir bruken av ord og tekst i malerier fremtredende.

Les mer om utstillingen her!

 
Previous
Previous

Uke 25: Sol, sommer, og Pride-uke

Next
Next

Uke 23: Store og små vernissager