Uke 19: Subversiv rasisme, keramikk og tegning på film

 

Av Mari Lorentzen

Vi håper du har en strålende uke; om du er dypt inne i eksamensperioden, oppdager ny kunst eller er ute og nyter sola!

Salgshallen – Keramikk-slipp!

7. 05 → 22. 05

For deg som har lyst til å begynne å samle på egen kunst eller bare se på hva unge keramikere lager for tiden, er årets keramikkslipp hos Salgshallen er godt sted å se. Verk laget av keramikk fra 19 forskjellige kunstnere stilles ut og selges i hallens visningsrom, og prisene ligger vanligvis på 1000-5000 kroner, i tråd med hallens ønske om å gjøre kunst tilgjengelig for et større publikum.

Du kan se smakebiter og finne åpningstider på salgshallens instagram!

 

VEGA scene - Bendik Kaltenborn: Tegning, form og drama

12.05

Doktorgradsstipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, Bendik Kaltenborn, presenterer sitt prosjekt rundt kunsten fra tegneserie på papir til tegning på film. Det blir både en presentasjon og en visning av kortfilmen Liker Stilen. Filmen er på et vis en dagbok fra hans tid som stipendiat og som frilans-illustratør de siste 5 årene. 

Les mer om arrangementet her!

 

BOA - Lykourgos Porfyris: The Hyper Whites

12. 05 → 12.06

I utstillingen The Hyper White, bruker kunstneren Lykourgos Porfyris appropriert høyrevridd retorikk for å utfordre rasistiske holdninger, mistolkninger og konspirasjonsteorier. Porfyris’ egen identitet som albino gir også en vinkel i utstillingen, der kunstneren bruker dette for å se på albinoers framstilling i populærkultur. I utstilling bruker Porfyris en kombinasjon av malerier, videoer og graveringer for å belyse tematikken.

Les mer om utstillingen her!

 

 
Previous
Previous

Uke 20: Verdier, oppbrutt natur, skeive historier og Tullinløkkas liv

Next
Next

Uke 18: Skolebarn, studentene og svenskene kommer!