Uke 37: Kunstguide er tilbake!

 

Av Mari Lorentzen

Da er kunstguide tilbake for et nytt og spennende kunstsemester! Høsten sparkes i gang med åpningen av Høstutstillingen og den årlige Oslo kulturnatt, og et mangfold av kunstinnslag på Kunsthall Oslo. Denne uken er det mye å glede seg over!


Kunsthall Oslo - Alle tiders mirakel  

Bilde: Anne Tardos, Among Men: Musicians Scores (1994), med tillatelse fra kunstneren

17.september - 13. november 2022

Åpning 16. september kl.18-2, med åpningsperformance kl 19 med Thorbjørn Reuter Christiansen

Utstillingen Alle tiders mirakel presenterer et utvalg av poesi, maleri, film, fotografi og musikk av en mangfoldig og internasjonal gruppe kunstnere, hvis verker på uventede måter berører hverandre. Dette er kunstpraksiser med røtter i de utopiske ambisjonene til senmodernismen og etterkrigstidens avantgarde, men som senere utviklet seg til å bli både mer refleksiv og mer åpen; praksiser som vi, etter den britiske poeten og Fluxus-kunstneren Allen Fisher, kaller ideas of the culture dreamed of.

Dette er første gang kunstverk av Büchler, Dube, Fisher, Patterson eller Tardos vises i Norge. Det er også den første norske presentasjonen av Vardas fotografier og Samia Halabys første utstilling her siden Palestinske kunstnere ble vist på Kunstnernes hus i 1981

Link til arrangementet her! 




Kunstnernes Hus - Høstutstillingen, Statens 135. kunstutstilling

10. september - 16. oktober 2022 

I helgen åpnet statens 135. kunstutstilling på Kunstnerne Hus, bedre kjent som Høstutstillingen. Utstillingen rommer et vidt spenn av samtidskunstnere, og viser med dette utviklingen av norsk samtidskunst. Samtidskunsten kan ofte rokke ved følelsen av usikkerhet, da mye av det spiller på nye måter å se kunst og verden på. Det kan derfor provosere til irritasjon, eller berøre oss på uforutsette måter. Uansett hva man tenker om samtidskunsten, er Høstutstillingen er “must see” for alle kunstinteresserte. 

Dra innom med et åpent sinn og la deg utfordre! 

Mer informasjon om Høstutstillingen her! 



Oslo kulturnatt 

16. septemeber 2022

Hver høst inviterer Kulturetaten til Oslo Kulturnatt der Oslos kulturliv åpner dørene for folket. Arrangementene er helt gratis, så dette er en fantastisk mulighet til å oppleve hva Oslos kulturliv har å by på! Sjekk ut programmet og lag din egen løype gjennom Oslos gater.

Les mer om programmet til Oslo kulturnatt her!



 
Previous
Previous

Uke 38: Gallerirunde i høstsolen

Next
Next

Uke 25: Sol, sommer, og Pride-uke