Uke 41: Kunstfestivaler og Skeiv kunst

 

Av Mari Lorentzen

Design og Arkitektur Norge - DOGA

Wunderkammer23 / 06.10 – 15.10

Gruppeutstilling presentert av Skeive Kunstnere Norge

I Design og Arkitektur Norge sine lokaler rett ved Jakobskirken  har Skeive Kunstnere Norge satt sammen en hel uke med skeiv kunstutstilling ulike arrangementer for å feire skeive kunstnere i kunsten. Alt fra billedkunst, skulptur og konserter til videokunst og slam shows er på menyen. Jeg personlig anbefaler å ta en tur innom gratis konserten på torsdag med Gerd Brantenberg og Inge Ås som tilbyr allsang, humor og alvor.

Les mer om utstillingen her!!

Den Gamle Veterinærhøgskulen

Fotofestivalen Oslo Negativ / 14.10 – 15.10

Gruppeutstilling kuratert av Nina Sørlie

Lynsey Addario, Mandy Barker & Jonas Bendiksen

Fotofestivalen Oslo Negativ 2023 blir i år arrangert ved Den Gamle Veterinærhøgskulen. Tema for årets festival er DNA – Demokrati, Natur, AI (KI). Den første delen av festivalen finner sted lørdag 14. oktober til søndag 15. oktober og skal ta for seg høyst dagsaktuelle temaer. Med Jonas Bendiksen som Norges eneste Magnum-fotograf så blir det utrolig bra å få oppleve ham i rammene av Den Gamle Veterinærhøgskulen. Plassen for utstillingen er spennende og gir oss unikt innsyn i et nedstengt og forlatt kulturbygg. Det gir oss et unikt innsyn i et nedstengt og forlatt kulturbygg.

Les mer om utstillingen her!!

Galleriet på Chateu Neuf

Gloomy / 13.10 – 14.10

Gruppeutstilling kuratert av Studentenes Fotoklubb

De lange nettene nærmer seg og de fallende oransje bladene minner oss om at høsten er nær. Dette er noen av tingene medlemmene av Studentenes Fotoklubb undersøker i sin utstilling med  hovedtemaet: Gloomy. Gruppeutstillingen blir preget av unge og nye fotografer sitt uttrykk og perspektiv på høsten og Gloomy. Her skal 16 fotografer vise frem sitt arbeid gjennom høsten for publikumet. Åpningstiden for fredag er 17:00-20:00 og på lørdag kan du ta turen innom mellom  13:00-16:00. Utstillingen er gratis for alle og åpningsfesten blir på fredagen med brus og snacks.

Les mer om utstillingen!!

Soft Galleri

Folding a square / 14.9 – 15.10

Hans Edward Hammonds

Utstillingen Folding a square av Hans Edward Hammonds, ved Soft Galleri, er en installasjon med interaktive tekstilverk, tre og betongskulpturer. Jeg anbefaler og ta en tur innom før den stenger på søndag for å få med seg denne veldig stimulerende utstillingen. Ved de tekstilbaserte kunstverkene kan du pynte deg selv med dem og skulptere din egen kropp, så kan du betrakte dem i det store speilet i galleriet. For det i seg selv så er det verdt å besøke utstillingen til Hans Edward Hammonds.

Ved mine fire anbefalinger for uken, så er det utrolig mye mer som skjer i kultur og kunst Oslo. Disse er bare de fire jeg ønsker å fremheve og anbefale til dere lesere. Så da må dere ha en veldig fin uke og lykke til!

 
Previous
Previous

Uke 42: Turning dreams into tangible reality

Next
Next

Uke 40: Figurative fornøyelser og ustabilitet.