Uke 18: Litterær salong, nyutdannede kunstnere, politiske ytringer og psykoanalytiske tolkninger.

 

Av Mari Lorenzten

Litterær salong, en rekke nyutdannede kunstnere fra KHiO, psykoanalytiske tolkninger og engasjerende politiske utstillinger er noe av kunst opplevelsene Oslo byr på denne uken. I tillegg til dette; sol, grønne knopper på trærne og løvetann i grøftekanten – åh mai endelig er du her!

SALT art & music - Litterær salong med førsteklasse tekst & skribent Westerdals

Onsdag 3. mai kl 18.30

1. klasse studenter på tekst og skribent på Westerdals inviterer til Litterær salong i Langhuset på SALT. Det blir et variert program med masse tekst, dans og sang og annet morsomt. Her kan visst alt skje! Det er gratis inngang, men må booke billetter!

Les mer om arrangementet og book billetter her!

BO – Utstillingsåpning: 007 & Dr. Organon av Mattias Hellberg

Fredag 5. mai kl. 18.00-20.00

I Mattias Hellbergs utstillingen strekker en lang tarm seg gjennom BOs lokaler som leder vei fra et rom til det neste hvor man møtes av en serie video og installasjoner. Tarmen fungerer som en rød tråd gjennom utstillingen, men visualiserer også en sentral tese i William Reichs psykoanalytiske orgoniske teori hvor denne kroppslige organismen forståes som et rør med to åpninger: anus og munn. Man ledes gjennom en absurd og sann historie om da Sean Connery oppsøkte reichianeren Ola Rakned for å kurere sin seksuelle angst.

Les mer om utstillingen her!

KHiO – Åpning Kunst og håndverk avgangsutstilling: Welcome and goodbye

Fredag 5. mai kl. 17.00-21.00

Årets avgangsutstilling, Welcome and goodbye, presenterer kunst og håndtverk av 36 studenter og gjenspeiler KHiOs tverrfaglig og materialbaserte profil. Studentene viser varierte kunstutrykk med bl.a. lydverk, keramikk, grafikk, installasjon, skulptur, smykkekunst, tegning, vev og video.

Les mer om utstillingen her!

KHiO – Avgang 2023: Free Education for all; it’s not too late to change your mind

Torsdag 4. mai 18.00-22.00

På torsdag åpner årets avgangsutstilling for Kunstakademiets masterprogram i billedkunst. Utstillingen består av enkeltstående kunstneriske praksiser laget av en gruppe studenter som er preget av mangfold - flere av dem er fra land utenfor Europa. Utstillingens tittel er studentenes respons på at den norske regjeringen med få unntak har besluttet å innføre skolepenger for studenter fra utenfor EU/EØS landene. Dette er et premiss de ikke aksepterer og ønsker at alle skal engasjere seg i denne saken og legge press på myndighetene.

Les mer om utstillingen her!

Oslo Kunstforening – Åpning: Free Education for All — Kunstakademiets avgangsutstillinger BA

Fredag 5. mai kl. 18.00-21.00

I Oslo Kunstforenings utstillingslokaler blir årets avgangsutstilling for bachelor studenter fra KHiO holdt. 26 nyutdannede kunstnere vil fylle huset i Rådhusgata 19. Det vil foregå flere performance i løpet av kvelden og det vil være mulig med omvisninger av kunstnerne dager etter åpningen.

Les mer om utstillingsprogrammet her!

Ha en flott uke kombinert med kunst og vår!

 
Previous
Previous

Uke 19: Fotografiske Konstruksjoner, Vårutstillingen, og Kristoffer Myskja

Next
Next

Week 17: Two exhibitions, One artist talk, and Our Release Party!